Avtor : Cocomi  

"Zgodba Cocomi Bio Organic se je začela pred 100 leti, ko je naša družina v bogatem šrilanškem nižavju začela pridelovati začimbe in kokos. Kmetovanja sva se učila med odraščanjem, ko sva očeta opazovala pri obrezovanju in obdelovanju sadik in celo pri tihem prigovarjanju kokosovim palmam. Naučil naju je, kaj pomeni resnično delati z naravo, in ustanovil največji trajnostni, ekološki nasad kokosa na Šri Lanki, v katerem je delalo kar 2.000 parov pridnih rok. Po očetovem navdihu sva za vas ustvarila Cocomi: okusne, moderne izdelke iz skromnega kokosa, ki ga ročno oberemo v naših družinskih ekoloških nasadih." - Anushka & Shamindra Rajiyah (sestra in brat - sanjača in glavna, ko gre za kokos)

 
desserts_7_coconut_flour_crepes.jpg
Sestavine:

Priprava:
  1. V srednje veliki posodi stepite jajca, dodajte olje in sol.
  2. Zmešajte kokosovo moko in kokosovo mleko.
  3. Na srednji temperaturi segrejte ponev z nekaj kapljicami kokosovega olja.
  4. Nekaj mase zlijte na ponev  in jo razporedite v tanko plast, ki prekrije celotno ponev.
  5. Pecite 1–2 minuti, da se pojavijo mehurčki in je masa na robovih pečena.
  6. Obrnite palačinko in jo popecite še na drugi strani.
  7. Dodajte nadev ali sirup po okusu.

Bio kokosovo moko Cocomi lahko uporabite tudi kot napitek. Enostavno jo raztopite v kozarcu vode, soka ali čaja.

Namig:
  • Bio kokosova moka Cocomi vsebuje kar 50 % vlaknin, kar je več kot jo vsebujejo pšenični otrobi, laneno seme ali katerakoli druga moka.

Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Favourites