Že po 20. letu se količina kolagena v telesu začne zmanjševati in kolagenska vlakna izgubljajo prožnost. Zato proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, to pa se lahko kaže tudi v oteženem gibanju.

Za lahkotnost gibanja izberite Kolagenflex iz Medexa
Miran Stanovnik svetuje uživanje Kolagenflexa iz Medexa


Oglej si video:

Pri mojem načinu življenja so kolena ves čas na udaru. Ob rednem uživanju Medexovega Kolagenflexa pa normalno dirkam, smučam in tečem. - Miran Stanovnik

Zakaj moje telo potrebuje kolagen?
Že po 20. letu se količina kolagena v telesu začne zmanjševati in kolagenska vlakna izgubljajo prožnost. Zato proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, to pa se lahko kaže tudi v oteženem gibanju.

Nastajanje kolagena v telesu lahko vzpodbudimo z uživanjem živil, kot so temno listnata zelenjava, suhe slive, kivi, pomaranče, ananas in drugo sadje, ki vsebuje veliko vitamina C. Za doseganje vidnejših rezultatov pa je smiselno uživati prehranska dopolnila s kolagenom.

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu in predstavlja kar 30 % vseh beljakovin. Prisoten je tudi v hrustancu, kosteh in kitah. Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino.
 
Zakaj pa naj izberem prav Kolagenflex?
V Kolagenflexu smo omogočili vzajemno delovanje preverjenih učinkovin:
  • kolagen Fortigel® je patentirana oblika kolagena, ki ga sestavljajo kratke molekule z velikim deležem aminokislin, pomembnih za izgradnjo sklepnega hrustanca 
  • vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti.

Komu je Kolagenflex namenjen?
Kolagenflex priporočamo moškim in ženskam po 25. letu, tistim, ki se veliko gibajo, športnikom in rekreativcem ter starejšim za lahkotno opravljanje vsakodnevnih opravil.
 
Kako uživam Kolagenflex?
Kolagenflex je brez konzervansov, barvih, umetnih arom in sladil ter pakiran v vrečke za enostavno uporabo. Priporočena dnevna količina je vsebina 1 vrečke (10 g kolagena). Vmešajte jo v vodo, jogurt, sok ali drugo pijačo in počakajte, da se dobro raztopi.
 
Koliko časa naj uživam Kolagenflex?
Priporočeno je vsakodnevno uživanje Kolagenflexa vsaj tri mesece. Delovanje bo najučinkovitejše, če ga boste uživali po telesni aktivnosti ali pred počitkom oziroma spanjem.
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Afte: vrste, simptomi, vzroki in zdravljenje

Afte so boleče razjede, ki se običajno pojavljajo v ustni votlini. Za lajšanje bolečin si pomagajte s temi naravnimi sredstvi, ki dokazano delujejo.

Preberi več

Boleče in pekoče grlo: kako se ga znebiti in se mu izogniti

Vsi poznamo peklenski občutek, ko v grlu peče, praska in žge. Ko le stežka požiramo. Preberite, kaj lahko pomenijo bolečine v grlu in žrelu, kako jih najlažje odpravimo na čim bolj naraven način in kako jih preprečimo.
 

Preberi več

Priljubljeni