MedexLife

mafini_2_800x1200.jpg

Mafini so idealen posladek za trenutke, ko nimate pri roki ničesar, kar bi ponudili gostom ali družini, saj so hitro pripravljeni, sestavine pa imamo skoraj vedno v domači shrambi.



Sestavine

  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1 skodelica Bio kokosovega sladkorja
  • 2 ½ čajni žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice semen Bio chia
 
  • 1 skodelica pomarančnega soka
  • ½ skodelice jabolčnega soka
  • ½ skodelice kakovostnega belega olja
  • 2 jajci, razžvrkljani
  • 2 skodelici borovnic
  • 2 žlici Bio kokosovega sladkorja
  • ¼ čajne žličke mletega cimeta


Priprava

  1. Pečico segrejte na 190°C.
  2. Namastite pekač za 24 mafinov ali vanj naložite papirnate modelčke.
  3. Moko, Bio kokosov sladkor, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono skupaj presejte v veliko skledo. Dodajte ovsene kosmiče in semena Bio chia.
  4. V drugi skledi zmešajte mokre sestavine, torej pomarančni in jabolčni sok, olje in jajca, nato pa mokro mešanico nežno vmešajte v suhe sestavine (ne uporabljajte električnega mešalnika in mešajte samo tako dolgo, da se sestavine premešajo).
  5. V maso nežno vmešajte borovnice.
  6. Testo nato z žlico naložite v modelčke za mafine, in sicer jih napolnite do treh četrtin.
  7. V manjši skodelici zmešajte Bio kokosov sladkor in cimet ter oboje potresite po testu.
  8. V segreti pečici pecite približno 18 do 20 minut oziroma tako dolgo, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino mafina, ne bo suh, ko ga izvlečete.
 
Dober tek!
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni