Borovničevi mafini z ovsenimi kosmiči, chia semeni in kokosovim sladkorjem

Mafini so idealen posladek za trenutke, ko nimate pri roki ničesar, kar bi ponudili gostom ali družini, saj so hitro pripravljeni, sestavine pa imamo skoraj vedno v domači shrambi.



Sestavine

  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1 skodelica Bio kokosovega sladkorja
  • 2 ½ čajni žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice semen Bio chia
 
  • 1 skodelica pomarančnega soka
  • ½ skodelice jabolčnega soka
  • ½ skodelice kakovostnega belega olja
  • 2 jajci, razžvrkljani
  • 2 skodelici borovnic
  • 2 žlici Bio kokosovega sladkorja
  • ¼ čajne žličke mletega cimeta


Priprava

  1. Pečico segrejte na 190°C.
  2. Namastite pekač za 24 mafinov ali vanj naložite papirnate modelčke.
  3. Moko, Bio kokosov sladkor, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono skupaj presejte v veliko skledo. Dodajte ovsene kosmiče in semena Bio chia.
  4. V drugi skledi zmešajte mokre sestavine, torej pomarančni in jabolčni sok, olje in jajca, nato pa mokro mešanico nežno vmešajte v suhe sestavine (ne uporabljajte električnega mešalnika in mešajte samo tako dolgo, da se sestavine premešajo).
  5. V maso nežno vmešajte borovnice.
  6. Testo nato z žlico naložite v modelčke za mafine, in sicer jih napolnite do treh četrtin.
  7. V manjši skodelici zmešajte Bio kokosov sladkor in cimet ter oboje potresite po testu.
  8. V segreti pečici pecite približno 18 do 20 minut oziroma tako dolgo, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino mafina, ne bo suh, ko ga izvlečete.
 
Dober tek!
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni