Vsako razmerje ima svoje vzpone in padce. Če imaš dovolj moči, motivacije in če ohranjaš svežo zaljubljenost ter si kdaj pa kdaj vzameš čas le drug za drugega, je zakon mala malica. Antea in Uroš Bitenc iščeta skupne izzive. Mi pa jim pomagamo pri vzponih na vrh!

"Pri tempu življenja, ki je trenutno običajen, je potrebno najti ravnovesje."


Medenih 7 z Anteo in Urošem

 
1. 100hribov100kav je iniciativa, s katero Antea prek svojega IG profila spodbuja pitje kave v hribih. Katera je bila vajina najbolj odbita lokacija, kjer sta spila skodelico tega vročega napitka?
Antea: Najbolj odbita in zaenkrat tudi najbolj markantna lokacija do sedaj je bila zagotovo gora Monte Baldo v Italiji, kjer sem si kavico privoščila na skoraj 2000 metrih. ️Uroš pa sicer kave ne pije, on je zraven bolj zaradi hribov, hehe.
 
Uroš: Res je, kave sicer ne pijem, razumem pa, kaj pomeni Antei. Enako jaz čutim do hribov oziroma gibanja na sploh. Zaenkrat je bil Monte Baldo res najbolj markantna destinacija, komaj pa čakam da bom Anteo prvič peljal na Triglav. Ta je planiran za 50. vzpon #100hribov100kav.

 
2. Kakšno vlogo igra med v vajinem življenju? Kdaj, kako pogosto in za kakšne namene ga uporabljata?
Antea: Med nas je to zimo spremljal vsak dan. Ula je iz vrtca domov prinesla vse mogoče viruse in z medom smo si sladkali čaj, sama pa rada delam tudi mešanice za dvig imunskega sistema. Zmešam med, cimet, limono in ingver in ta recept je čez zimo kar na rednem meniju. Sicer pa mi ni tuj niti v kozmetiki in negi za kožo in lase.
 
Uroš: Planinski čaj z medom je nekaj najboljšega. Čez zimo imava z Anteo razvado, da to pijeva zvečer pred spanjem. Tudi spanec je potem slajši, hehe. Je pa tudi tako, da večkrat tudi kakšen sladkor, čeprav načeloma uporabljava samo kokosovega, nadomestiva z medom. Tudi v sladicah ali pa pri palačinkah. Je pa pri nas med res skoraj sinonim za zdravje.
 

3. Kaj vama pomeni izraz »aktivni življenjski slog«?
Oba se strinjava, da je pomembno, če ljudje živimo v takšnem tempu, kot je trenutno običajen, najti nekakšno ravnovesje. Če sklepava iz tega, kar živimo mi, bi rekla, da je za nas aktivno življenje preusmerjanje stresa v nekaj pozitivnega. Da se, četudi se nam vedno ne ljubi, z veseljem in redno odpravimo ven. Da izkoristimo vreme in dneve na polno in da skrbimo za zdravje naših teles in posledično tudi duše. Ker smo ljudje bolj kot ne obdani s stresom in hitrim načinom zivljenja, je aktivno življenje en tak pobeg iz vsega tega.

 
4. Ali trenutno sledita kakšnim točno določenim osebnim ciljem. Katerim?
Uroš: Trudim se slediti temu, da se ne sekiram za stvari, na katere nimam vpliva.

Antea: Jaz, odkar se je rodila Ula, nimam nekih točno določenih ciljev. Na nas gledam kot na celoto. To pomeni, da mi je važno, da se počutim dobro in zdravo v svojem telesu, zato da lahko srečo ustvarjam tudi v svoji družini. Če sam nisi srečen, tudi ostali okoli tebe ne morejo biti. Tako da lahko rečem, da stremim k zmanjševanju stresa in k zdravemu telesu.

 
 
5. Imata kakšen skrit, neobičajen talent, za katerega še ne vemo?
Antea: Hehe, zanimivo vprašanje ... Zdi se mi, da sem precej odprta knjiga, ki redkokdaj kaj skriva. To bi bilo lahko petje, ... ampak ta talent niti ni preveč skrit, le nisem si ga upala pretirano kazati. Se je pa tudi to že spremenilo. Vedno bolj sem ponosna na svoj glas.
 
Uroš: Kakršen koli talent odkrijem, ga hitro pokažem. Je bila pa moja dolgoletna želja, da bi bil moj skriti talent šport, ampak mi nikakor ne uspeva, da bi prišel v formo, ki si jo želim. Mogoče zato, ker ves čas segam po težjih ciljih. Sem pa vmes odkril talent za trmo. To mi gre pa zelo dobro. Če me začnejo pečti noge, jih znam pripravit do tega, da gredo čez to.

 
6. Mnogim sta zgled in motivacija. Kaj oziroma kdo pa motivira vaju?
Antea: Mislim, da kar en drugega motivirava. Sicer pa imam v svoji družini zelo lep zgled - mama, oče, sestra in brat so me marsikaj naučili iz svojih izkušenj, zato se po večini zgledujem po njih. Gre pa seveda v obe smeri - kaj naj naredim, tako kot so oni, in česa ne narediti, tako kot so oni, hehe.
 
Uroš: Drug drugega zagotovo. V veliki meri pa je pomembno to, da se znaš zmotivirati tudi sam. Ko zmoreš to, si potem motivacija tudi ostalim.

 
7. Preizkusila sta naš nov športni gel BeePower. Ob katerih situacijah bi vama prišel prav?
Uroš: Zagotovo pri moji trmi v športu. Še posebaj takrat, ko vem, da zmorem še, ampak nogam vseeno zmanjka malce energije. :)

Antea: Meni zagotovo pride prav pri hribovskih podvigih. Navadno energije med hojo ne črpam iz hrane, ker mi “zabaše” želodec in potem se težje hodim, zato je gel zame odlična rešitev. Plus, v kavo ga lahko zmešan in mam super sladico, hihi. :)

Foto: arhiv družine Bitenc

Bi ju radi še bolje spoznali? Sledite jima na njiunih osebnih profilih:

IG: @urusb       IG: @antea_bitenc      YT: Bitenci
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni