-20%
Vsi produkti

Akacijev med Zlati panj, 450 g

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
9,19 EUR 7,35 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, ki je imenovan s strani MKGP Republike Slovenije.

Med blagovne znamke Zlati panj, ki nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti, je izvrsten slovenski med, ki se odlikuje po zelo nizkem HMF (stopnja pregretosti) in nizki vsebnosti vode. Po pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMF na kg medu. Akacijev med blagovne znamke Zlati panj ima delež vode nižji od 18 % in vsebnost HMF pod 15 mg na kg medu, kar zagotavljamo vse do izteka roka uporabe.

Akacijev med je pridelek najzgodnejše paše. Čebele ga nabirajo v začetku meseca maja na dišečih belih akacijevih cvetovih. Njegova skoraj prozorna barva se preliva preko vodeno rumene do jantarjeve in zapeljuje z nežno aromo, podobno vanilji. Sladkoba in lahkoten okus sta mu nadela naziv »damski« med, ki ga obožujejo tudi otroci.

Akacijev med Zlati panj lahko jeste z žlico (naj ne bo kovinska), ga namažete na kruh ali uporabljate za slajenje namesto običajnega sladkorja. Kot sladilo se odlično poda h kavi, čaju, kosmičem, jogurtu, sladoledu in sadnim solatam, pri čemer morate paziti, da pijače niso prevroče, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni akacijev med slovenskega porekla.

Med

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Čebelji vosek

Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele in iz njega gradijo satje. Čebele delavke vanj shranjujejo med in cvetni prah. Iz voska izdelujejo tudi voščene pokrovce, s katerimi pokrivajo celice, napolnjene z medom in ga tako zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Ljudje uporabljamo čebelji vosek za različne namene, zaradi svoje sestave pa je izredno priljubljen tudi za žvečenje.

Priljubljeni