Si že našla kolagen zase?
Zdaj ste zagotovo blizu tistemu zares pravemu! S ponosom predstavljamo naslednjo generacijo kolagenov, obogatenih s svežo formulo aktivnih in klinično dokazanih sestavin za lepo kožo, lase in nohte. Tu sta dva nova kolagena, prilagojena željam naših uporabnic in uporabnikov.

Spoznajte Kolagen lift s patentiranim ribjim kolagenom NatiCol® in dodanim elastinom, hialuronsko kislino, vitamini in minerali v tekočini. In kapsule Kolagen Q+ s patentiranim vegetarijanskim kolagenom in elastinom iz membrane jajčne lupine Ovoderm® ter koencimom Q10, vitaminom C in minerali. Izberite svojo najljubšo obliko kolagena, prilagojeno vašim potrebam.


 
Kolagen napitek z elastinom
Kolagen napitek z elastinom


Naslednja generacija kolagenov izdelana v Sloveniji


V Medexu smo ambasadorji patentiranih kolagenov z mednarodnimi kliničnimi študijami, ki zagotavljajo učinkovitost in kakovost delovanja. 12 let mineva od razvoja našega prvega izdelka s kolagenom. V tem času smo razvili široko linijo lepotnih dopolnil s kolagenom, ki služijo različnim namenom in učinkom. S široko linijo želimo zadovoljiti še tako unikatno potrebo, ki jo imate. Izkušnje zadovoljnih uporabnic in vračajočih uporabnikov so najpomembnejša povratna informacija. Zato smo po vaših željah razvili novo generacijo kolagenov, obogateno z dodatnimi aktivnimi sestavinami, ki izkoristijo potencial vaše kože, las in nohtov za maksimalen učinek.

 

Kolagen lift v tekočini

bogata formula s svežim okusom in v trajnostnem pakiranju

 
Kolagen lift v tekočini
 
Kolagen lift v tekočini
 

Več o Kolagen liftu v tekočini


Kolagen Q+ v kapsuli

kolagen brez konzervansov in sladil

 
Kolagen Q+ v kapsuli
 
Kolagen Q+ v veganskih kapsulah
 

Več o Kolagen Q+


Kombinacija nativnega jajčnega kolagena in koencima Q10


Izvleček Ovoderm® je pridobljen s patentiranim postopkom iz membran jajčne lupine in je obogaten s snovmi, pomembnimi za kožo, lase in nohte. Vsebuje nativni kolagen, elastin, hialuronsko kislino, glukozamin, hondroitin in keratin ter mnogo drugih beljakovin in encimov. Klinične raziskave so pokazale, da njegova bogata sestava pripomore k izboljšanju napetosti in čvrstosti kože in ima pomlajevalni učinek na njen videz. Koencim Q10 deluje kot antioksidant v koži. Ščiti pred reaktivnimi kisikovimi vrstami (ROS), ki so posledica UV sevanja in drugih okoljskih ter notranjih dejavnikov.
 


Kako kolagen, elastin in hialuronska kislina vplivajo na kožo?

 
Vpliv kolagena in elastina na kožo

Kolagen in elastin sta beljakovini, ki dajeta naši koži elastičnost, strukturo in oporo, zato gresta ti dve beljakovini z roko v roki. Hialuronska kislina je prisotna v številnih telesnih tkivih in je bistvenega pomena za vzdrževanje vlažnosti v kožnih tkivih. Zato hialuronska kislina z ustrezno hidracijo prek notranjih plasti kože skrbi, da je naša koža navzven videti sveža in spočita. Količina kolagena, elastina in hialuronske kisline začnejo ob prehodu iz pubertete v 20. leta postopoma upadati. 

Kolagen in elastin vsebujeta majhne delce z nizko molekulsko maso, ki se odlično absorbirajo v telo (velikost molekul kolagena je 2 kDa, elastina pa 1,4 kDa). Študije o učinkovitosti hidroliziranega kolagena so pokazale, da se delci hidroliziranega kolagena odlično absorbirajo, delno nepoškodovani prehajajo skozi črevesno steno, v krvni obtok ter spodbujajo sintezo lastnega kolagena. Prav tako uživanje hialuronske kisline spodbuja sintezo lastne hialuronske kisline.

 

Naslednja generacija kolagenov
Spletna trgovina

Medex priporoča

Priljubljeni