Vsi produkti

Propolis defense na alkoholni osnovi, APF® 30, pršilo

Propolis defense je ustno pršilo s propolisom na alkoholni osnovi s standardizirano visoko vsebnostjo flavonoidov. Za blaženje bolečega grla, zaščito ustne sluznice ter za razkuževanje ustne votline.

100 % naraven izdelek in brez konzervansov. Eno pakiranje zadostuje za 30 dni.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: grlo , imunost , dihala
Oblika izdelka: pršilo
Pakiranje izdelka: Pršilo, 30 ml. Eno pakiranje zadostuje za 30 dni redne uporabe.
9,90 EUR
DODAJ V

Komu je namenjen Propolis defense, ustno pršilo na alkoholni osnovi?


Propolis defense, alkoholno pršilo je namenjeno odraslim:
• Za blaženje bolečega grla, žrela in hripavosti.
• Za zaščito ustne sluznice.
 Za razkuževanje ustne votline.

   

    


Naravna pomoč pri lajšanju simptomov zgornjih dihal

Čebele propolis izdelujejo iz rastlinskih smol, ki so bogate z antimikrobnimi in protivnetnimi snovmi. Uporabljajo ga za zaščito in razkuževanje panja, že tradicionalno pa ga ljudje uporabljajo tudi za blaženje težav z vnetim grlom in žrelom.

Najnovejše klinične raziskave so učinkovitost propolisa za ta namen tudi potrdile. Redni nanos propolisa v ustno votlino skrajša in lajša simptome, kot sta boleče grlo in žrelo ter hripavost1. Priporočamo štirikrat po 2 nanosa Propolis defense ustnega pršila neposredno v ustno votlino

 

Imate težave z aftami?


Ustne razjede ali afte so majhne ranice, ki se občasno pojavljajo v ustih, običajno na mehkih delih ustne sluznice. Vzrok nastanka ni popolnoma znan, gre pa za vnetni imunski odziv, ki ga najverjetneje sprožijo različni dejavniki, kot je pomanjkanje vitaminov ali podhranjenost, poškodbe ustne sluznice, alergije, dehidracija, hormonska nihanja ali določene snovi v hrani. Afte so boleče in zato povzročajo neprijetnosti pri hranjenju, govorjenju ali celo požiranju. Običajno se pozdravijo najpozneje v 10 dneh, pojavljajo pa se lahko večkrat na leto. Za zdaj ni znanega zdravila, ki bi preprečevalo njihovo pojavljanje, uporabljajo se predvsem sredstva za blaženje simptomov.

Pršilo Propolis defense na alkoholni osnovi lahko uporabljate tako za akutna stanja kot za preventivno delovanje pri aftah in vnetjih ustne sluznice. Propolis s svojim protivnetnim delovanjem pripomore k zmanjšanju števila in velikosti aft, pospešeno se celijo. Hkrati pride do zmanjšane pogostosti pojavljanja2
  

     

Ne razkužujte si samo rok, temveč tudi usta!


Na pomoč pri razkuževanju ustne votline vam naj priskoči najmočnejše pršilo s propolisom na trgu iz Medexa, ki je standardizirano, vsebuje visoko koncentracijo flavonoidov in z njim zagotavljamo visoko kakovost ter ponovljiv učinek izdelka.

V času prehladov, ko je potrebno bolj zaščitno vedenje, da se česa ne nalezemo, pa je smiselno propolis jemati tudi preventivno in s tem poskrbeti za redno »razkuževanje« ustne votline.
            

Zakaj izbrati Propolis Defense, ustno pršilo na alkoholni osnovi iz Medexa?


• Je najmočnejše pršilo s propolisom na trgu, z dvojno standardizacijo (tako surovina kot končni izdelek). Vsebuje kar 30 mg flavonoidov na mililiter.
• Ker je standariziran propolis z APF® faktorjem (Active Propolis Flavonoids), ki določa koncentracijo flavonoidov v izdelku.
• Ker je zagotovljena visoka kakovost in ponovljiv učinek izdelka.
• Ker smo mu dodali še enega največjih zakladov čebeljega panja – med.
Ker je izdelek 100 % naraven in brez konzervansov.

      

Kaj je propolis?

Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Tako preprečijo njihov razkroj in se zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin.

Propolis je takoj za medom najbolj znan čebelji pridelek, ki ima široko uporabo v tradicionalni ljudski medicini. Moč propolisa izvira iz njegove bogate sestave, ki vključuje rastlinske smole, vosek, eterična olja in cvetni prah. Najpomembnejša sestavina propolisa pa so bioflavonoidi - naravne snovi, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi.

Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.
     

          

Propolis z dodatkom medu in z eteričnim oljem poprove mete


Propolis defense alkoholnemu pršilu smo dodali tudi enega največjih čebeljih zakladov - med. Poleg sladkorjev vsebuje snovi, ki čebelam omogočajo ohranjanje zdravja, številne koristi pa ima tudi za človeka. Med najpomembnejše snovi, ki jih vsebuje, uvrščamo različne čebelje encime in funkcionalne beljakovine ter rastlinske bioflavonoide.

Poleg medu smo pršilu dodali še eterično olje poprove mete, ki poskrbi za prijeten osvežilni okus, hkrati pa prispeva tudi k blaženju bolečega grla in žrela

    

Zakaj je Propolis defense najmočnejši propolis na trgu? 

 

Propolis defense linija se ponaša z najvišjo koncentracijo propolis bioflavonoidov iz propolisa.


    

APF = Active Propolis Flavonoids

    

Active Propolis Flavonoids je standardizacijska shema, ki smo jo razvili v Medexu in jo izvajamo v lastnih laboratorijih s priznanimi analitskimi metodami. Omogoča nam vzdrževanje nespremenjene koncentracije flavonoidov iz propolisa v izdelku, ne glede na serijo in nihanja v naravnih sestavinah. Jakost in kakovost izdelkov v liniji Propolis defense je standardizirana z APF® faktorjem (Active Propolis Flavonoids), ki določa koncentracijo flavonoidov v izdelku, dnevni odmerki pa so prilagojeni ugotovitvam kliničnih študij.

Izdelek je dvojno standardiziran, kar pomeni, da je opravljena standardizacija same surovine, potem pa je dodatno standardiziran še končni izdelek.

Tako APF® 30 na primer pomeni, da je koncentracija flavonoidov v izdelku minimalno 30 mg/ml, s čimer zagotavljamo visoko kakovost in ponovljiv učinek naših izdelkov.


   

    

Kako uporabljati Propolis defense ustno pršilo?


Priporočen dnevni odmerek za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje je štirikrat po 2 nanosa neposredno v ustno votlino. Pred uporabo stekleničko dobro pretresite.

Propolis defense ustno pršilo je primerno tako za preventivno delovanje kot za akutna stanja.

      
    

Zakaj je propolis pakiran v stekleni embalaži?

Naravni izdelki sodijo v naravno embalažo, zato v Medexu izdelke iz čebeljih pridelkov polnimo v stekleno embalažo. 

Steklo nudi boljšo zaščito izdelka pred zunanjimi vplivi, saj ni prepustno za pline, zato v nasprotju z večino plastičnih embalaž dolgo ohranja okus in vonj izdelka. Steklo hkrati omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin v izdelku za rok trajanja.   
 


Ne naročate prek spleta? Propolis defense ustno pršilo poiščite v lekarnah!


Poleg Medexove spletne trgovine izdelek najdete še v Medex fizični trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani ali v lekarnah po vsej Sloveniji.

V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.

Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana

Uporabljeni viri

1
  Esposito C, Garzarella EU, Bocchino B, D'Avino M, Caruso G, Buonomo AR, Sacchi R, Galeotti F, Tenore GC, Zaccaria V, Daglia M. A standardized polyphenol mixture extracted from poplar-type propolis for remission of symptoms of uncomplicated upper respiratory tract infection (URTI): A monocentric, randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Phytomedicine. 2021 Jan;80:153368.

2 Tonkaboni A, Najafi S, Mehrpour S, kharazi Fard MJ. Efficacy of propolis mouth wash for treatment of recurrent aphthous stomatitis. J Craniomaxillofac Res. 2016;3(3):211-218.    
Priporočena dnevna količina:
Priporočen dnevni odmerek za odrasle je štirikrat po 2 nanosa neposredno v ustno votlino. Pred uporabo stekleničko dobro pretresite.
   

Opozorilo:
  • Izdelek vsebuje etanol, zato ni primeren za otroke, nosečnice in doječe matere.
  • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
  • Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Sestavine:
Etanol, med 26 %, prečiščen tekoči izvleček propolisa, voda, eterično olje poprove mete (Mentha piperita).
 

Vsebnost V dnevnem odmerku (8 nanosov = 1 ml)
Flavonoidi iz propolisa 30 mg
Med 268 mg

Priljubljeni