-20%
Vsi produkti

Planinski med Zlati panj, 450 g

(1 ocena)

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
10,19 EUR 8,15 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Planinski med blagovne znamke Zlati panj vsebuje gozdni med, ki je mešanica nektarskega in maninega medu ter ima zaznavno aromo po smoli, orehih, lešnikih, zeliščih, karameli in suhem sadju. Navdušil vas bo s svojo gladko strukturo, močnim vonjem in polnim okusom.

Kakovost izdelka dokazuje znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, ki je imenovan s strani MKO Republike Slovenije.

Planinski med blagovne znamke Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF, ki je pokazatelj stopnje pregretosti medu, pa je pod 15 mg na kg medu. (Po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMF na kg medu.) Voda in HMF sta dve glavni in ključni lastnosti za določanje kakovosti medu.

Planinski med blagovne znamke Zlati panj je odličen na kruhu, v čaju, kosmičih, jogurtu, skuti, pudingu ali pecivu. Odlično se poda tudi k sadnim solatam, uporabite ga lahko tudi kot dodatek različnim pijačam ali napitkom. Pazite, da pijače ali napitki niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni gozdni med slovenskega porekla.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni