Vam sklepi napovedujejo vreme?

Vam sklepi napovedujejo vreme?

03. november 2022
Čas branja: 3 min
nevihta

Gibanje je v naši naravi. Poskrbite, da boste v njem uživali.

Prepustite napoved vremenoslovcem in poskrbite za lahkotno gibanje v vseh starostnih obdobjih. Gibanje je življenje, zato je prav, da se skrb za kosti in sklepe začne že dovolj zgodaj.

Največji del našega telesa (celo prek 200 kosti in 100 sklepov) opravlja funkcijo gibanja. Kosti, mišice in sklepi z veznimi tkivi nam omogočajo, da brez večjih pomislekov opravljamo svoje vsakodnevne aktivnosti. Zato je prav, da zanje ustrezno skrbimo in si zagotovimo lahkotnost gibanja.

Za nemoteno gibanje v sklepih skrbi hrustanec, ki blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. Zdrav hrustanec ima gladko drsečo površino, ki sklepu omogoča tekoče gibanje. Njegov pomemben gradnik je kolagen, ki pa ga je v naših telesih s starostjo vse manj. To vpliva tudi na proces regeneracije hrustančnega tkiva, ki je vse počasnejši in manj učinkovit. Posledice se lahko kažejo v oteženem gibanju.
 
Za lahkotnost gibanja lahko poskrbite, kot to počne zvesta uporabnica prehranskega dopolnila Kolagenflex, ki nam je v pismu posredovala svojo zgodbo:

»Pred tremi leti sem se upokojila in tako vstopila v tretje življenjsko obdobje. Po naravi sem vesela, pozitivna in  aktivna oseba, zato uživam življenje, kar me vsak dan bogati. Sem ljubiteljica narave, zato svoj pretežni aktivni del življenja preživim v naravi, kar pomeni, da se kar veliko gibljem.

sedenje_na_prostem

Važna je kakovost, ne samo količina matičnega mlečka

Doma tudi telovadim, delam raztezne vaje in vaje za krepitev telesa. Poleg ljubezni in volje je pri vsem tem potrebna moč. Ta pa z leti žal upada, zato sem se odločila, da si pri njenem ohranjanju pomagam. Odločila sem se za Kolagenflex, prehransko dopolnilo iz Medexa s kolagenom, beljakovino, ki sodi med najpomembnejše beljakovine v našem telesu in daje tkivom obliko ter zagotavlja njihovo trdnost.

In zgodilo se je nemogoče! Po dobrem mesecu dni uživanja tega izdelka sem postala bolj »lahkotna«, kar ni prispodoba, temveč resnica. Pri mojih vsakdanjih dnevnih hišnih opravilih – fizičnem delu, sem to povečano lahkotnost najprej občutila. Vse bolj pa se je moja lahkotnost kazala pri moji rekreaciji oziroma pri dnevni telovadbi in seveda športih, ki jih izvajam rekreativno. Moje gibanje v naravi je postalo podobno gibanju srnice, vse pa se je kazalo tudi na moji boljši moči. Ta pozitivna sprememba je prav gotovo rezultat mojega pozitivnega pogleda na proces staranja in moje prave odločitve, da pričnem dnevno uživati Kolagenflex kot dopolnilo k prehrani, upoštevaje, da se tudi v naprej uravnoteženo dnevno prehranjujem in sem redno telesno dejavna.«

Verjamemo, da je takih zgodb še več, saj je Kolagenflex zasnovan z mislijo na uporabnika in željo po podobnih zgodbah.