Razpokane ustnice?

Razpokane ustnice?

02. november 2022
Čas branja: 3 min
Razpokane ustnice?

Zima, veter in mraz. Hitri prehodi iz toplih prostorov na mrzlo. Suh zrak. Vse to vpliva na stanje vaših ustnic. A obstaja par enostavnih trikov, kako so ustnice lahko mehke in sijoče tudi pozimi.

Vlaženje zraka

V notranjih prostorih je pozimi zrak zelo suh, zato je smiselno namestiti vlažilec. Ni pa nujno, da investirate v drag aparat. Pomaga lahko že posoda z vodo, ki jo postavite na radiator.

V svojo prehrano vnesite več vitamina B5

Pantotensko kislino (vitamin B5), ki bo navlažila vaše ustnice, vsebujejo predvsem zelena zelenjava, jetra, meso, ledvice, rumenjak, žitni kalčki, otrobi in polnovredna živila.

Uporabite naravni balzam za ustnice

Večkrat na dan na ustnice nanesite balzam. V Medexovi kolekciji izdelkov za nego telesa najdete tudi Elanosol, balzam za ustnice.

Elanosol vsebuje propolis, med, čebelji vosek ter UVA in UVB zaščito. Ustnice zaščiti, navlaži, nahrani in daje občutek ugodja. Nepogrešljiv je ob močnem soncu, mrazu, vetru in suhem zraku ter je obvezna oprema kozmetične torbice vsake preudarne ženske, z veseljem pa ga uporabljajo tudi moški. Zaradi naravnih sestavin je primeren tudi za otroke.

Ustnice negujte z nežnim pilingom

Za pripravo pilinga potrebujete 1 čajno žličko medu in 1 čajno žličko sode bikarbone. Zmes nanesite na ustnice in tako pustite pet minut. Dobro si umijte roke in ustnice nežno masirajte s prsti, nato pa piling sperite z mlačno vodo. Na ustnice nanesite Elanosol, balzam za ustnice. 

Elanosol vsebuje propolis, med, čebelji vosek ter UVA in UVB zaščito. Ustnice zaščiti, navlaži, nahrani in daje občutek ugodja.

Z nekaj preprostimi, a zato nič manj učinkovitimi triki, so lahko vaše ustnice tudi v hladnih dneh lepe in sijoče. Pripravljene na poljube.