Počitnice v Sloveniji: Pomurje

Počitnice v Sloveniji: Pomurje

14. november 2022
Čas branja: 5 min
pomurje | kam z mulcem

Pomurje skriva polno doživetij za celo družino – v enem vikendu lahko obiščete doživljajske parke, se kopate v termalni vodi, kolesarite, se povzpnete na stolp po razgled na 4 dežele, preizkušate lokalne kulinarične dobrote, poiščete pravljična bitja in dobite dozo adrenalina visoko med drevesi.

Ekipa Kam z mulcem priporoča luštne ideje za poletni oddih v Sloveniji!

Priporočen čas obiska: 3 - 5 dni

Bela Krajina je primerna za obisk skozi vse leto, je pa zaradi Kolpe najlepše doživetje v poletnem in zgodnjem jesenskem času. Seznam možnih aktivnosti v beli Krajini je za en vikend predolg, zato vam priporočamo vsaj 4 - 5 dni, čeprav bo tudi vikend oddih dovolj za pokušino.

Seznam priporočenih aktivnosti:

 1. Interaktivna izkušnja doživljajskega parka Expano ob Soboškem jezeru
 2. Osvežitev pri Bukovniškem jezeru in obisk pustolovskega parka
 3. Raziskovanje dvorca Rakičan
 4. Vzpon na razgledni stolp Vinarium
 5. Spuščanje po toboganih v termalnih parkih Term 3000
 6. Obisk Apiturizma
poslastica

Pomembno za starše:

Po dozi adrenalina visoko nad krošnjami se prileže Nature ali Protein bar, ki bo mulcu in vam povrnila moči za nadaljna doživetja.

1. Interaktivni doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru z motorik parkom

Doživljajski park Expano vas bo razveselil najprej z interaktivno in tehnološko dovršeno razstavo na temo sveta ob Muri, kjer so veliko pozornosti namenili prav vključevanju najmlajših. Zagotovo pa boste navdušeni tudi nad domišljenim športnim parkom na prostem, ki vključuje veliko otroško igrišče, največji motorik park v regiji ter vodnimi aktivnosti na Soboškem jezeru. Tukaj boste zlahka preživeli cel dan, lahko si sposodite tudi kolesa in se zapeljete do Broda na Muri v Krogu, do Murske Sobote ali Dvorca Rakičan.

pustolovski_park_med_krosnjami

2. Bukovniško jezero in pustolovski park

Če iščete adrenalin in potrebujete malce pozitivne energije, je obisk Bukovniškega jezera, najbolj prepoznavne točka občine Dobrovnik, pravšnji za vas. Adrenalin boste našli v Pustolovskem parku visoko med krošnjami bukovniškega gozda, kjer na vas in vase mulce čaka 5 različnih adrenalinskih prog, mir in blagodejno energijo pa na energetski poti do zdravilnega Vidovega izvira. Na poti boste uživali v tisoč odtenkih zelene, otroci pa se bodo zamotili z iskanjem pravljičnih bitij, ki živijo ob Bukovniškem jezeru.

3. Dvorec Rakičan

Na obrobju Murske Sobote vas bo navdušil Dvorec Rakičan, kjer vam kavo postrežejo na terasi s pogledom na konje na eni strani in na srečne otroke na lesenih igralih na drugi strani. Otroci si lahko ogledajo konjušnico in se vključijo v poni urice ali urice jahanja (ob predhodni rezervaciji). Že sam obiska dvorca pa nudi lep izlet v naravo in med živali.

jahanje_raki_an

4. Razgledni stolp Vinarium

Razgledni stolp Vinarium v Lendavskih goricah nudi ob lepem vremenu čudovit 360° razgled na valovito vinorodno okolico, s pogledom pa lahko sežete kar do štirih pokrajin: Hrvaška, Avstrija, Madžarska in Slovenija.

5. Spuščanje po toboganih v termalnih parkih Term 3000 – Moravske toplice

Ne izpustite kopanja v Termah 3000 – Moravske toplice. Mlajši otroci bodo izkoristili notranji kotiček za najmlajše, večji otroci pa bodo z navdušenjem zdrgnili kopalke na zunanjih in notranjih toboganov.

6. Apiturizem

Zakaj ne bi za svojo namestitev izbrali enega izmed apiturizmov v Pomurju? V času vašega bivanja boste vi in otroci:

 • Spoznali tipične čebelnjake, ki jih ni moč najti nikjer drugje po svetu,

 • Se veliko novega naučili o življenju in delovanju čebel,
 • izdelali svečo iz čebeljega voska
 • vdihavali čudovite arome čebeljih pridelkov ob poslušanju njihovega brenčanja
 • ter zelo pomembno: spoznavati, kako s pomočjo čebeljih pridelkov krepiti in ohranjati zdravj
tobogani_terme_3000
obisk_apiturizma
expano

Več o portalu Kam z mulcem

Ideje za izlete je strnila Iva, ena izmed soustanoviteljic priljubljenega slovenskega portala za aktivno preživljanje časa z otroki – kamzmulcem.si. Blog je v skoraj petih letih od nastanka postal nepogrešljiv, t. i. spletni popotniško–izletniški svetovalec, na katerega se obrnejo starši, ko se odločajo kam na daljše počitnice ali na krajši izlet z mulci, ter ko potrebujejo nasvete iz prve roke za varno in prijetno pot z družino. Pred kratkim je na povabilo založbe Mladinska knjiga izšel tudi njihov prvi družinski vodnik “Kam z mulcem po Sloveniji”, v katerem je zbranih kar 62 izletov in doživetij po Sloveniji, ki se jih boste slovenski starši z veseljem spominjali, tudi ko najmlajši odrastejo.

Spremljajte #MedexLife dogodivščine z mulci tudi na: