Počitnice v Sloveniji: Kranjska Gora

Počitnice v Sloveniji: Kranjska Gora

14. november 2022
Čas branja: 6 min
kranjska gora | kam z mulcem

Kranjska Gora je s svojo raznoliko ponudbo ter okoliškimi pohodniškimi izleti odlična družinska destinacija skozi celo leto, predvsem pa hladen pobeg poleti, ko je v mestih prevroče.

Ekipa Kam z mulcem priporoča luštne ideje za poletni oddih v Sloveniji!

Priporočen čas obiska: 3 - 7 dni

Bela Krajina je primerna za obisk skozi vse leto, je pa zaradi Kolpe najlepše doživetje v poletnem in zgodnjem jesenskem času. Seznam možnih aktivnosti v beli Krajini je za en vikend predolg, zato vam priporočamo vsaj 4 - 5 dni, čeprav bo tudi vikend oddih dovolj za pokušino.

Seznam priporočenih aktivnosti:

 1. Sprehod ob reki Pišnici do jezera Jasna
 2. Osvežitev pri jezeru Jasna
 3. Tematsko-orientacijski park Bedančev dom
 4. Poletno sankališče "Besna Pehta"
 5. Belopeška jezera s kolesom
 6. Pohodništvo: Pravljična pot
 7. Bike Park Kranjska Gora
malica_ob_postanku

Pomembno za starše:

 • v Kranjski Gori in okolici vas čaka veliko dobrih okrepčevalnic za kosilo ali zgodnjo večerjo z otroki, vseeno pa priporočamo, da imate v vašem nahrbtniku vedno skrito eno ploščico Nature bar ali dve, ki bo takoj potešila prvo lakoto in potrebo po dodatni energiji

1. Sprehod ob reki Pišnici do jezera Jasna

Sprehod od Športnega parka Pišnica pa vse do jezera Jasna je primeren za velike in male mulce kot tudi za vozičke. Krasen 30-minutni sprehod ob reki nudi lepo senčno zavetje ob vročih poletnih dnevih, poleti pa se v (ledeni) Pišnici lahko tudi ohladite! V bližini hotela Best Western Hotel otroke čaka tudi športni park Pišnica, ki obsega telovadnico na prostem, vadbeni park za starostnike in otroško igrišče.

ob_pisnici_do_jezera_jasna

2. Osvežitev pri Jezeru Jasna

Jezero Jasna je umetno jezero, ki leži na čudoviti točki, kjer lahko opazujemo lepoto Julijskih Alp. Sprehodite se okoli jezera po urejenih sprehajalnih poteh in si na obali priredite piknik. Z otroki se lahko ustavite na igralih, se osvežite v jezeru, na koncu pa obvezno slikate ob kipu kozoroga.

Priporočamo: sprehod v zgodnjih jutranjih urah, ko boste jezero ujeli v idilični samoti.

3. Do Bedančevega doma, kjer na otroke čaka polno presenečenj

Na vrhu sedežnice Vitranc je Bedančev dom, ki poleg čudovitega razgleda na Podkoren in Kranjsko Goro, skriva kar nekaj doživetij za naše najmlajše.

 • Otroci se bodo razveselili tematsko–orientacijskega parka, kjer sledijo oznakam na drevesih in iščejo slavne junake iz Kekčeve dežele.
 • Zabava za vse starosti bo dežela igral. Mulci bodo splezali med čekane ogromnega medveda, se zaprli v Kosobrinovo kletko ali pa preverili svoje zmožnosti v mini adrenalinskem parku.
_ekani_medveda

4. Poletno sankališče

Privoščite si spust po 1500 m dolgi progi poletnega sankališča »Besna Pehta«. V petih minutah premagate kar 293 m višinske razlike s hitrostjo 40 kmh.

5. Do Belopeških jezer s kolesom

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na Italijanski strani. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe.
Kolesarska pot nas vodi od Kranjske gore mimo urejenih počivališč, igrišč in okrepčevalnic, mimo Podkorena, Planice in naravnega rezervata Zelenci in je primerna za izlet z otroki različnih starosti.

6. Pohodništvo

Kranjska Gora je odlično izhodišče za lažje ali težje pohodniške poti. Mi smo se vzpeli že na Dovško Babo, imate pa še veliko drugih možnosti. Težavnost, izhodišče in čas trajanja si lahko izberete tudi sami: kliknite sem. Za družine, ki iščejo lažje poti in pričetek v Kranjski Gori:

 • Ciprnik (mimo Bedančevega doma)
 • Pravljična pot 10 koč
belopeska_jezera_2
bike_park_kranjska_gora

7. Bike Park Kranjska Gora

Bike Park Kranjska Gora ponuja pet različnih težavnostnih stopenj ali osnovnih prog. Družinam in mulcem začetnikom je namenjena proga, označena z zeleno barvo. Se pa v parku najdejo različne proge tudi za starejše mulce in tudi tiste najbolj adrenalinske starše.

8. Dodatne aktivnosti v okolici

poletno_sankalisce
jezero_jasna

Več o portalu Kam z mulcem

deje za izlete je strnila Iva, ena izmed soustanoviteljic priljubljenega slovenskega portala za aktivno preživljanje časa z otroki – kamzmulcem.si. Blog je v skoraj petih letih od nastanka postal nepogrešljiv, t. i. spletni popotniško–izletniški svetovalec, na katerega se obrnejo starši, ko se odločajo kam na daljše počitnice ali na krajši izlet z mulci, ter ko potrebujejo nasvete iz prve roke za varno in prijetno pot z družino. Pred kratkim je na povabilo založbe Mladinska knjiga izšel tudi njihov prvi družinski vodnik “Kam z mulcem po Sloveniji”, v katerem je zbranih kar 62 izletov in doživetij po Sloveniji, ki se jih boste slovenski starši z veseljem spominjali, tudi ko najmlajši odrastejo.

Spremljajte #MedexLife dogodivščine z mulci tudi na: