Panna cota z borovnicami

Panna cota z borovnicami

11. november 2022
Čas branja: 3 min
borovnice

Rdeča nit recepta je lahkotnost. Ne uporabljamo bele moke, prav tako ne sladimo s sladkorjem. Ker je sladkost vseeno pomembna, je uporabljeno naravno sladilo Eritritol. Intenzivnost sladkosti je dve tretjini belega sladkorja. Povedano drugače, žlica in pol eritritola nadomesti žlico sladkorja.

Sestavine za 3 kozarce:

  • 200 g mandljev

  • 7 dl vode ali kokosovega mleka

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 10 žlic eritritola

  • 5 g agarja ali 5 lističev želatine

  • 6 čajnih žličk guarane v prahu

  • pest borovnic

pana_cotta_borovnice

Priprava:


Čas priprave: 20 minut

  1. Mandlje in vodo dobro zmešamo v blenderju.

  2. Precedimo in nazaj v blender prelijemo mandljeko mleko in polovico mandljeve pulpe, ki ostane.

  3. Dodamo stopljeno kokosovo olje, eritritol in ponovno zmešamo.

  4. Agar ali želatino pripravimo po navodilu z embalaže.

  5. Mešanico agarja ali želatine prilijemo v blender k preostalim sestavinam in dobro premešamo.

  6. Vlijemo v kozarce in postavimo v hladilnik.

  7. Okrasimo s svežimi ali zmrznjenimi borovnicami.

Dober tek!

seksi_lahke_sladice

Priporočamo

V knjigi Seksi lahke sladice boste našli izbor 40 slastnih receptov za pripravo sladic brez dodanega sladkorja in bele moke.

Še več receptov pa najdete tudi na spletnih straneh www.SKETA.si in www.PRESNO.si.

Ljubitelje kulinaričnih televizijski oddaj bo razveselila tudi novica, da boste Sašota v kratkem lahko spremljali v oddaji MasterChef   Slovenija na POP TV.