Kava za jutranje bujenje, gvarana za dolgotrajno zbranost in energijo

Kava za jutranje bujenje, gvarana za dolgotrajno zbranost in energijo

17. november 2022
Čas branja: 3 min
gibanje za boljši spomin

Brez kave ne gre?

Slovenci smo veliki ljubitelji kave. Marsikdo si težko predstavlja jutra brez nje. Bodisi zaradi njenega učinka na budnost bodisi zaradi njene družabne vloge, s katero doma ali na delovnem mestu poskrbi za sproščen začetka dneva. Pri mnogih sta razloga tudi združena.

Hiter učinek kave na budnost je zjutraj dobrodošel, popoldne pa si želimo predvsem, da bi tudi po opoldanskem odmoru ohranili koncentracijo za delo in prihranili dovolj energije še za hobije ali obveznosti, ki nas čakajo po službenem času. Takrat bo še bolj kot kava dobrodošel napitek z gvarano.

Prednosti gvarane

Gvarana je južnoameriška rastlina, ki v semenih vsebuje dvakrat več kofeina kot kava, njegovo delovanje pa je nekoliko drugačno kot pri kavi. Gvaranin v gvarani se zaradi kombinacije z drugimi sestavinami v kri sprošča počasneje in bolj enakomerno kot kofein iz kave, zato je učinek gvarane na telo zmernejši, čutimo pa ga dlje, od 4 do 6 ur.

Prednost gvarane v primerjavi s kavo je poleg dolgotrajnejšega dviga energije tudi njen učinek na zbranost. Prav zaradi enakomernega in počasnega sproščanja v kri, lahko s pomočjo gvarane dlje ostajamo osredotočeni na delo, ki ga moramo opraviti, oz. na aktivnost, ki smo se je lotili. Če si kavo in gvarano predstavljamo kot smučarja na vodi, je kava motor čolna, ki mora z veliko silo potegniti smučarja iz vode; gvarana pa je smučar, ki mora ohranjati zbranost in biti vzdržljiv, da lahko čim dlje uživa v smučanju.

izdelek_brez_naslova_10

Guarana natural energy

Gvarano boste našli v izdelku Guarana natural energy, ki je na voljo v obliki kapsul ali kot raztopina, napolnjena v priročne 9 mililitrske stekleničke. Slednje vsebujejo kar 100 mg kofeina iz gvarane, medtem ko ga je v kapsulah 30 mg. Obe prehranski dopolnili vsebujeta poleg gvarane še niacin (vitamin B3), ki predstavlja dodatno podporo organizmu, saj skrbi za zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, sproščanje energije pri presnovi in normalno delovanje živčnega sistema.

Športne navdušence pa bo med aktivnostjo polnila z energijo Guarana natural energy sport, ki tako kot Guarana natural energy v stekleničkah vsebuje 100 mg kofeina, poleg tega pa še vitamine skupine B, D, A, C, in E, ki prispevajo k delovanju mišic in imunskega sistema. Guarana natural energy sport je polnjena v plastične fiole, ki športnikom zagotavljajo varno uporabo med športno aktivnostjo.

Kako torej ohraniti energijo?

Ko boste torej naslednjič razmišljali, kako se zbrati in ohraniti energijo za svoje aktivnosti ali kako izboljšati svoje športne dosežke, se spomnite na Guarano natural energy iz Medexa, naravno energijo, ki traja.

Kaj bi naredili z neomejeno energije?

Nekaj odličnih idej lahko vidite v videu, ki so ga pripravili mladi v okviru projekta Hud Job.