Sestavine za približno 25 blazinic:
- 200 g temne čokolade
- 50 g masla
- 2 jajci
- 3 žlice medu
- žlička cimeta
- 100 g moke
- 25 g kakava v prahu
- pecilni prašek
- sol
- 100 g sezama
Priprava čokoladnih blazinic:
- čokolado stopi na vodni kopeli in vanjo vmešaj maslo
- jajca in med penasto vmešaj
- k jajčni zmesi prilij mešanico čokolade in masla ter dobro premešaj, da se poveže
- v posodi zmešaj suhe sestavine in jih nato primešaj k čokoladni zmesi
- vse skupaj postavi v hladilnik, da se strdi toliko, da lahko oblikuješ kroglice
- ohlajeno maso oblikuj v manjše kroglice (3-4 cm) in jih povaljaj v sezamu
- razporedi na pekač, pokrit s papirjem za peko in peci 8-10 minut pri 180 °C
- preden postrežeš počakaj, da se ohladijo
Sredica mehka, kot brownie, brez dodanega sladkorja. To so resnično božanske čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom. Zagotovo jih bo zmanjkalo en, dva, tri.