Izbrani med iz Slovenije
»S cvetočih travnikov nam prineseš le najboljše iz narave. Cenimo tvoj trud in skrbnost, s katerima vsak dan slediš svoji poti. Po naši poti stopamo z enako predanostjo, zato vsak med pred polnjenjem skrbno pregledamo in preverimo. Naši kozarci nosijo Medexovo zagotovilo kakovosti.«

Naš med je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. Vsak kozarec medu lahko preverite na naši spletni strani www.preverimed.si.

Tekoče zlato iz čebeljega panja

Med je naravni sladki dar narave, ki nastaja s trudom marljivih čebel. Te pomembne opraševalke v naravi nabirajo cvetlični nektar (nektarski med) in drevesne sokove z izločki žuželk (manin med). Čebele nabrano tekočino predelajo z lastnimi sokovi, jo shranijo, posušijo in pustijo dozoreti v satju. Ko je med zrel, ga čebele pokrijejo z voščenimi pokrovci in shranijo kot zalogo hrane. Le naravno zorjen med v celoti ohranja njegovo naravno kakovost. 

Sestava medu

Med sestavlja okrog 200 različnih snovi, ki mu določajo okus, vonj, aromo in barvo. Vanj se pretočijo najbolj hranljivi deli rastlin, ki jih čebele obdelajo in jim dodajo unikaten pečat. Kakšen je med, ki ga čebelar natoči iz panja, je odvisno od izvora nektarja, zrelosti medu, podnebnih razmer, pa tudi od načina ter pogojev pridelave medu.

  • 15 – 20 % voda
  • 70 – 80 % ogljikovi hidrati v obliki preprostih sladkorjev
  • 0,2 – 0,5 % beljakovine v obliki encimov, antibakterijskih peptidov in prostih aminokislin
  • Ostalo: zaščitni polifenoli in flavonoidi, minerali in vitamini v sledovih


Ponosno predstavljamo: Izbrani med iz Slovenije

Na policah slovenskih trgovin vas pričakujejo različne vrste medu slovenskega porekla: akacijev, lipov, cvetlični, kostanjev in gozdni med. Prepoznali ga boste po etiketah z motivi panjskih končnic, ki so edinstvena slovenska kulturna dediščina in prikazujejo življenje kmečkega prebivalstva v sredini 18. stoletja.
 


Gozdni med iz Slovenije

Panjska končnica z motivom »Žena, ki vleče moža iz gostilne«.


Cvetlični med iz Slovenije

Panjska končnica z motivom »Trpeči Jakob – zaščitnik čebelarjev« iz leta 1876.


Lipov med iz Slovenije
Panjska končnica z motivom »Čebelnjak, čebelarji in ogrebanje roja« iz leta 1876.


Akacijev med iz Slovenije

Panjska končnica »Ena žena pelje, druga nosi moža iz gostilne« iz leta 1837.


Kostanjev med iz Slovenije

Panjska končnica »Babji mlin« je iz leta 1876 in izvira iz Selc v Selški dolini.


 


Uživajte med slovenskega porekla

V zadnjih letih smo Slovenci spoznali, kako koristno je uživati med in čebelje pridelke, zato po njih posegamo vse bolj. Privoščite si žlico ali dve medu slovenskega porekla! Uživajte ga kot namaz na kruhu ali kot dodatek čaju, uporabite pa ga lahko tudi pri pripravi drugih jedi. Okusen je v pecivu, kot dodatek jogurtu, skuti, kosmičem ali sadju. Za popestritev običajnih jedi ali nova kulinarična ustvarjanja ga uporabite pri pripravi lahkih mesnih jedi, prelivov, solat in napitkov. Pri napitkih morate paziti, da niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Med iz Slovenije blagovne znamke Medex je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. Vsak kozarec medu lahko preverite na naši spletni strani Preveri med tako, da vpišete serijsko številko LOT s kozarčka medu.

PREVERI MED


Preverite varnost in kakovost polnjenega medu

Podjetje Medex že preko 65 let polni med in proizvaja prehranska dopolnila najvišje kakovosti. Ves ta čas si prizadeva za odprt in iskren odnos z uporabniki in okoljem, v katerem deluje. Brezpogojna varnost in kakovost izdelkov sta pri tem ključnega pomena. Že na vhodni kontroli je testiran prav vsak vzorec prejetega medu – surovine. Tako v proizvodni proces ne more vstopiti nobena oporečna surovina. Vse analize so izvedene v najboljših akreditiranih svetovnih laboratorijih. Analize za prav vsak izdelek so objavljene na spletni strani www.preverimed.si.


Spletna trgovina

Medex priporoča

Priljubljeni