Komu je namenjen Magnesium 400 + D3?

  • Vsem, ki želite zmanjšati utrujenost in izčrpanost
  • Vsem, ki želite poskrbeti za normalno delovanje živčnega sistema, mišic in srca
  • Napitek s sokom pomaranče v prahu
Magnesium_400_D3-03520-V2
plant-6
hexagon-left
Magnesium_400_D3-03494-V2

Hitra dejstva o Magnesium 400 + D3

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Ker poleg 400 mg magnezija, ki se dobro absorbira, vsebuje še vitamin D3, B2, B6.

1 vrečko dnevno stresite v kozarec vode in dodajte 1,5 dl vode.

Zmanjšuje mišične krče, utrujenost in izčrpanost, lahko pomaga pri glavobolu ali migreni.

hexagon-right-small
O izdelku

Poskrbite za zadosten vnos magnezija

Magnesium 400 + D3 v prahu prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu delovanju živčnega sistema in mišic. Magnezij naše telo ne proizvaja s hrano ampak ga moramo vnašati s prehrano oz. s prehranskimi dopolnili. Potrebe po magneziju so povečane predvsem pri športnikih, otrocih, najstnikih, nosečnicah, doječih materah in pri starejših osebah. Magnezij je izdredno pomemben, saj sodeluje pri skoraj vseh procesih in služi kot strukturni del kosti in zob. Magnezij je mineral, ki torej podpira na stotine kemičnih reakcij v telesu, vendar ga mnogi dobijo manj, kot ga potrebujejo. Po ocenah strokovnjakov več kot 60 % posameznikov, ki skrbijo za zdravo prehrano, se sooča s pomanjkanjem magnezija.

Magnesium_400_D3-04599-V1
Magnesium_400_D3-04602-V1

Zakaj je Magnesium 400 + D3 tako učinkovit?

Ker vsebuje 400 mg magnezija iz magnezijevega citrata, ki se dobro absorbira in hitro deluje. Poleg tega pa vsebuje tudi vitamine D3, B2, B6, z okusom pomaranče.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;Vrečke;20 x 8g;20 dni redne uporabe
LastnostiBrez dodanega sladkorja, Vegansko, Brez umetnih arom
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

1 vrečka dnevno, odrasli in otroci starejši od 14 let. Vsebino vrečke stresite v kozarec in dodajte 1,5 dl vode. Magnezij ima lahko odvajalni učinek. Če se to zgodi, prepolovite odmerek, zmanjšajte vnos.

Sestavine

magnezijev citrat, fruktoza, dekstroza, sredstvi za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijevi karbonati), zgoščen pomarančni sok v prahu 2,5 % (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče 1,3 %), naravna aroma pomaranče (maltodekstrin, stabilizator: gumi arabikum, sladkor), barvilo: karoteni, vitamin B6 (piriodoksin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin D (holekalciferol) sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid.

Vsebnost, na 1 vrečko (8g)*

% PDV**

Magnezij:

400 mg

107

Riboflavin (vitamin B2):

1,6 mg

114

Vitamin B6:

1,4 mg

100

Vitamin D:

10 μg (400 IE)

200

*Priporočena dnevna količina.

**Priporočen dnevni vnos (odrasli).

Vprašanja strank
V kakšnih primerih moram biti pozoren pri jemanju magnezija?
Če uživate prehransko dopolnila z visokimi odmerki kalcija 1000 mg, je le-tega je najbolje zaužiti zjutraj, magnezij pa zvečer. Če uživate zdravila, ne uživajte magnezija hkrati z njimi. Upoštevajte 2-3 urni časovni presledek. To velja za antibiotike, zaviralce protonske črpalke, diuretike, inhibitorje ACE (pri visokem krvnem tlaku) in odvajala.
Kdaj je potreben večji vnos magnezija?
Večji vnos magnezija je potreben, kadar je povečano njegovo izločanje z urinom, ki je lahko posledica nekaterih zdravil (zdravila za odvajanje vode, nekateri antibiotiki). Večji vnos je potreben tudi pri starejših ljudeh, ki imajo zmanjšano sposobnost nadomeščanja magnezija iz tkiv. Večji vnos priporočamo tudi vsem, ki pogosto pijete alkohol, kofein in uživate prečiščene sladkorje. Alkohol, kofein, sladkor namreč povečajo izločanje magnezija prek ledvic.
Kakšni so znaki pomanjkanja magnezija?
Znaki pomanjkanja magnezija so: mišični krči, nenehna utrujenost, pomanjkanje motivacije za delo in učenje zbujanje ponoči, depresivnost, migrenski glavoboli, trzanje očesa, neredno bitje srca - aritmija, močna želja po čokoladi, akne, ekcemi in druge težave s kožo, lomljivi nohti, povečana občutljivost na hrup.
Zakaj magnezij pri povečani športni aktivnosti?
Velika telesna obremenitev med športom pospešuje izgubo magnezija, ki jo primarno povzroča povečano znojenje. Predvsem pri visoki temperaturi in vlažnosti je lahko izguba tekočine velika (do 2 l na uro). Nezadostna oskrba z magnezijem lahko zmanjša mišično funkcijo, s tem pa narašča nagnjenost k trganju in nategnjenosti mišičnih vlaken. Magnezij prispeva k delovanju mišic, ravnotežju elektrolitov in sproščanju energije pri presnovi. Pri povečani športni aktivnosti pa ne smemo pozabiti na nadomeščanje izgubljene tekočine. Z napitkom Magnezij + D3 bomo poskrbeli za hidracijo in zadostno vrednost magnezija. Ob povečani športni aktivnosti lahko zaužijemo 2 vrečki oziroma 600 mg magnezija.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:MAGNEZIJ 400 + D3
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
MAGNEZIJ 400 + D3
Prehransko dopolnilo Vrečke 20 x 8g 20 dni redne uporabe
  • 400 mg magnezija
  • Dodani vitamini D3, B2, B6
  • Instant napitek
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!