All products

Kostanjev med iz Slovenije, 450 g

Med z intenzivnim vonjem po kostanjevem cvetju ter nekoliko grenkim okusom.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: hrana
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: Steklen kozarec 450 g
9,39 EUR
DODAJ V

Kostanjev med iz Slovenije

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Kostanjev med je najbogatejši med s cvetnim prahom, zato ima še posebno vrednost in predstavlja odlično živilo v vaši prehrani. Velika količina cvetnega prahu mu daje nekoliko grenak okus, a tudi aromo, ki odlično dopolni okus slaščic, kave ali mlačnega mleka. Kostanjev med je vedno bister in le redko kristalizira. Prepoznali ga boste po temnejši rjavo rdeči ali jantarni barvi, nekoliko grenkem okusu in intenzivnem vonju po kostanjevem cvetju.

S kostanjevim medom boste obogatili svojo prehrano, hkrati pa bodo jedi z njim dobile čisto posebno aromo. Nepogrešljiv je predvsem v hladnejših dneh, uživanje kostanjevega medu pred spanjem pa vas bo pospremilo v miren spanec.

Poreklo: Slovenija


Vsak kozarec medu, napolnjen v Medexu, je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. 

PREVERI MED


Več o motivu na embalaži 
Poslikane panjske končnice so edinstvena slovenska kulturna dediščina, ki prikazujejo življenje kmečkega prebivalstva v sredini 18. stoletja. Motiv na sliki, »Babji mlin«, je iz leta 1876 in izvira iz Selc v Selški dolini.

Kostanjev med uživajte samega, lahko ga namažete na kruh, zaradi svoje značilne arome je nepogrešljiv pri peki peciva in potic. Priporočljiv je tudi za sladkanje kave oziroma vas bo raztopljen v mlačnem mleku zazibal v sladek sen.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Kostanjev med iz Slovenije

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 1396 kJ/328,4 kcal
Maščobe 0,0 g, od tega: nasicene mašcobe 0 g
Ogljikovi hidrati 81,8 g, od tega: sladkorji 81,8 g
Beljakovine 0,4 g
Sol 0,018 g

Favourites