Komu so namenjene tablete Zinc?

  • Mladostnikom.
  • Nosečnicam in doječim materam.
  • Starejšim.
  • Vsem, ki imajo povečane potrebe po cinku.
  • Vegetarijancem in veganom.
  • Vsem, ki so pod stresom.
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o cinku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Ker vsebuje cink v obliki cinkovega glukonata, ki ima odlično absorpcijo. Ker je v praktični obliki tablet in ga preprosto zaužijete kadarkoli. Ker zagotavljamo visoko kakovost in ponovljiv učinek izdelka.
Prispeva k ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.Ima vlogo pri ohranjanju vida, kognitivnih funkcijah in delitvi celic.
Cink je mineral z izrednim pomenom za naš organizem, ki ga ne moremo proizvajati sami. Zato je pomembno, da ga v zadostni količini zaužijemo z raznovrstno prehrano.
hexagon-right-small
O izdelku

Tablete s 15 mg cinka na dnevni odmerek

Tablete s 15 mg cinka na dnevni odmerek. Priporočamo jih vsem mladostnikom, starejšim ter ostalim s povečanimi potrebami po cinku. Izdelek je v priročni obliki tablet, zaradi česar ga preprosto zaužijete tudi na poti. Je primeren tudi za vegane, brez glutena in laktoze. Prispeva k ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.Ima vlogo pri ohranjanju vida, kognitivnih funkcijah in delitvi celic. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju.
Ima vlogo pri sintezi DNK-ja in presnovi vitamina A.

40576-01-nbhst-v1
40576-02-n-v1

Cink je mineral z izrednim pomenom za naš organizem, ki ga ne moremo proizvajati sami. Zato je pomembno, da ga v zadostni količini zaužijemo z raznovrstno prehrano. Ker pa je prehrana v današnjem času pogosto procesirana in ni obogatena z minerali, je cink smiselno, če ga ne zmoremo dovolj zaužiti s prehrano, dodajati v obliki prehranskega dopolnila. Zaradi hitrega tempa življenja se pogosto dogaja tudi, da marsikateri obrok preprosto preskočimo, kar lahko pogosto vodi v pomanjkanje vitaminov in mineralov. Fitati, ki so prisotni v polnozrnatem kruhu, žitih, stročnicah in drugih živilih vežejo cink in zavirajo njegovo absorpcijo1. Tako je biološka uporabnost cinka iz žitaric in rastlinske hrane nižja kot iz živalske hrane (mesa), zato vegetarijanci včasih potrebujejo tudi kar 50 % več cinka, kot je priporočeni dnevni vnos. Za vzdrževanje stabilnega stanja je potreben dnevni vnos cinka, saj naše telo nima specializiranega sistema za njegovo shranjevanje. Ko so raziskovalci preučevali vnos cinka, so ugotovili, da je imelo 20–25 % starejših odraslih neustrezen vnos cinka2, zato je sploh pri odraslih smiselno njegovo dodajanje.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;tablete;60 tablet;60 dni redne uporabe
LastnostiVegansko, Brez laktoze, Brez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočena dnevna količina je ena tableta, pred obrokom hrane. Zaužijte z 2 dcl tekočine.

Sestavine

Sredstvi za povečanje prostornine: (celuloza, kalcijevi fosfati), cinkov glukonat, sredstvi proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), sredstvi za glaziranje (hidroksipropilmetil celuloza, karnauba vosek).

Cink

15 mg (150% PDV)

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Kakšna je vloga cinka v telesu?
Cink je pomemben mineral, ki ga v telesu najdemo predvsem v koži, kosteh, mišicah, prostati. Takoj za železom je drugi najpogostejši mineral v sledovih v našem telesu in je prisoten v vsaki celic. Kar 5 % cinka, ki ga najdemo v telesu, se nahaja v našem največjem organu – koži. Zato je bistvenega pomena za zdravje kože, pa tudi za sintezo DNK-ja in proizvodnjo beljakovin. Tisti, ki se spopadajo z aknami, imajo pogosto tudi nižjo raven cinka v telesu. Presnovni procesi in imunski sistem. Cink je potreben za delovanje več kot 100 encimov, ki pomagajo pri presnovi, prebavi, delovanju živcev in številnih drugih procesih. Hkrati je ključnega pomena za razvoj in delovanje imunskih celic. Še več, telesna rast in razvoj sta odvisna od cinka zaradi njegove vloge pri rasti in delitvi celic. Cink je potreben tudi za čute okusa in vonja. Ker je od njega odvisen eden ključnih encimov za pravilen okus in vonj, lahko pomanjkanje zmanjša sposobnost okušanja ali vonja.
Kdo ima povečane potrebe po vnosu cinka?
Fiziološke potrebe po cinku dosežejo vrhunec v adolescenci v času pubertetnega skoka rasti, ki se običajno pojavi pri deklicah, starih od 10 do 15 let, in pri fantih od 12 do 15 let. Tudi po prenehanju hitre rasti lahko mladostniki potrebujejo dodaten cink, da napolnijo izčrpane zaloge tega minerala v tkivu. Nosečnice in doječe matere - ženske imajo med nosečnostjo in dojenjem povečane prehranske potrebe, zato so v tem času še posebej nagnjene k pomanjkanju cinka. Raziskave o prehrani kažejo, da je vnos cinka pri starejših pogosto neustrezen. K slabi prehrani s cinkom pri starejših prispevajo številni dejavniki, predvsem zmanjšano uživanje živil, bogatih s cinkom, kot je denimo rdeče meso. Hkrati obstaja tudi nekaj dokazov, da se učinkovitost absorpcije cinka s starostjo lahko zmanjša.
Ali ste vedeli?
Ob psihološkem stresu so nižje koncentracije cinka v serumu. Ljudje z aknami imajo običajno nižjo raven cinka. Ob daljši izpostavljenosti vadbi in vročini s pretiranim znojenjem izgubljamo cink. Starostni upad ostrine okusa je lahko vzrok in posledica pomanjkanja cinka in/ali povečane potrebe po cinku.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:GET MORE - CINK
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
GET MORE - CINK
Prehransko dopolnilo tablete 60 tablet 60 dni redne uporabe
  • Za vse mladostnike, starejše ter ostale s povečanimi potrebami po cinku
  • Izdelek je v priročni obliki tablet, kar omogoča preprosto zaužijete tudi na poti
  • Je primeren tudi za vegane, brez glutena in laktoze
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!