Vsi produkti

Cvetlični med iz Slovenije, 900 g

Cvetlični med s prijetnim vonjem po sadju in medonosnih travniških cvetlicah.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: hrana
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec; 900 g
12,39 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Cvetlični med iz Slovenije

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Cvetlični med prepoznamo po dokaj svetli barvi, prijetnemu vonju po sadju in medonosnih travniških cvetlicah. Njegov okus je srednje do močno, lahko tudi zelo sladek. Po večini je moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Kristalizacija je naraven pojav, ki ne povzroča kemičnih sprememb in ne vpliva na kakovost medu.

Cvetlični med je priljubljen tako pri odraslih kot otrocih. Najpogosteje se ga uživa kot namaz na kruhu ali kot dodatek čaju, uporabite pa ga lahko tudi pri pripravi drugih, predvsem mlečnih jedi.

Poreklo: Slovenija


Vsak kozarec medu, napolnjen v Medexu, je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. 

PREVERI MED


Več o motivu na embalaži 
Poslikane panjske končnice so edinstvena slovenska kulturna dediščina, ki prikazujejo življenje kmečkega prebivalstva v sredini 18. stoletja. Eden izmed najbolj prepoznavnih je »Trpeči Jakob – zaščitnik čebelarjev« iz leta 1876.

Cvetlični med lahko jeste z žlico, okusen je na kruhu, v pecivu, kot dodatek jogurtu, skuti, kosmičem ali sadju. Primeren je tudi za pripravo lahkih mesnih jedi, solat in napitkov. Pri napitkih morate paziti, da niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Cvetlični med iz Slovenije

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 1424 kJ/335 kcal
Maščobe 0,4 g, od tega: nasičene maščobe 0 g
Ogljikovi hidrati 83 g, od tega: sladkorji 83 g
Beljakovine 0,2 g
Sol 0,018 g

Priljubljeni