-20%
Vsi produkti

Cvetlični med, 900 g

Med v dokaj svetli barvi s prijetnim vonjem po sadju in medonosnih travniških cvetlicah.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: hrana
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 900 g
10,99 EUR 8,79 EUR
DODAJ V

Točeni cvetlični med iz Medexa je med preverjene kakovosti. Cvetlični med prepoznamo po dokaj svetli barvi, prijetnemu vonju po sadju in medonosnih travniških cvetlicah. Njegov okus je srednje do močno, lahko tudi zelo sladek. Po večini je moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Kristalizacija je naraven pojav, ki ne povzroča kemičnih sprememb in ne vpliva na kakovost medu.

Cvetlični med je priljubljen tako pri odraslih kot otrocih. Najpogosteje se ga uživa kot namaz na kruhu ali kot dodatek čaju, uporabite pa ga lahko tudi pri pripravi drugih, predvsem mlečnih jedi.

Cvetlični med iz Medexa vam je na voljo v 250-, 450- in 900-gramskem pakiranju v steklenem kozarcu ali pa v 480-gramski plastenki. Slednja omogoča enostavno uporabo, brez neželenega curljanja, zato lahko med v tej embalaži brez skrbi zaupate tudi nerodnim otroškim rokam.

Cvetlični med lahko jeste z žlico, okusen je na kruhu, v pecivu, kot dodatek jogurtu, skuti, kosmičem ali sadju. Primeren je tudi za pripravo lahkih mesnih jedi, solat in napitkov. Pri napitkih morate paziti, da niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni cvetlični med.

Med

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni