-20%
Vsi produkti

BEEWELL pastile - ameriški slamnik in ingver (z vitaminom D)

(3 ocena)

Pastile za grlo in žrelo z ameriškim slamnikom, ingverjem, propolisom, slezom, vitamini C, D, A in cinkom. Z dodanimi 800 IU vitamina D na dnevni odmerek.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: grlo , imunost , dihala
Oblika izdelka: pastile
Pakiranje izdelka: 18 pastil po 2 g; neto količina: 36 g
4,89 EUR 3,91 EUR
DODAJ V
Pastile BEEWELL se počasi raztopijo v ustih. Rastlinski izvlečki in eterična olja delujejo blagodejno na ustno sluznico, grlo in žrelo. S štirimi pastilami na dan poskrbite tudi za vnos vitaminov C, D, A in cinka, ki imajo vlogo pri podpori vašega imunskega sistema.
 
BEEWELL pastile ameriški slamnik vsebujejo:
 • Ameriški slamnik
 • Propolis
 • Ingver
 • Slez
 • Vitamine C, D, A in cink
 
Kako delujejo pastile BEEWELL? 
Vse pastile vsebujejo:
PROPOLIS
 • Moč propolisa izvira iz njegove bogate sestave, ki vključuje rastlinske smole, vosek,
eterična olja in cvetni prah. Najpomembnejša sestavina propolisa so bioflavonoidi, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi.

VITAMINI C, D, A in CINK
 • Vitamini C, D, A in cink imajo vlogo pri  delovanju imunskega sistema.
 • Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Brez konzervansov, barvil in umetnih arom ter brez dodanih sladkorjev. Vsebujejo samo naravno prisotne sladkorje.
    
Komu priporočamo izdelke BeeWell?
Izdelki so namenjeni blaženju dražečega grla in žrela.  Še posebej priporočamo redno uživanje tistim, ki so nagnjeni k težavam ust in žrela, govorcem, pevcem in kadilcem za osvežitev zadaha.

PEVCI in GLASBENIKI
Tako kot športniki skrbijo za svoje telo, morajo glasbeniki oziroma pevci skrbeti za svoj glas. Zdravje igra tu pomembno vlogo kot tudi pravilna pevska tehnika. Zato je pomembno upevanje – ogrevanje grlnih mišic, kot tudi pravilno, postopno izvajanje vaj in seveda tudi počitek in regeneracija. Na glas vpliva več dejavnikov od bolezni, psihičnih vplivov do dejavnikov iz okolja. Težave velikokrat povzroča preglasno petje, kričanje, potvarjanje glasov, kot seveda kašljanje, kihanje, hrkanje, zato velikokrat iščejo pomoč pri ohranjanju zdravega glasu.

IGRALCI, VODITELJI
Delo pod žarometi zahteva nenehno izpostavljanje svojega glasu različnim nalogam. Naj bodo to televizijski ali radijski voditelji, sinhronizatorji, povezovalci prireditev in dogodkov, igralci – vsem je skupno, da mora biti njihov glas brezhiben. Vživljanje v vloge in oponašanje zanimivih glasov, glasno govorjenje, kričanje, smejanje … Glas mora popoln, zato je pomembna glasovna nega oziroma higena kot tudi rečemo skrbi za glas.

UČITELJI
Biti učitelj je lahko velikokrat stresen poklic, kar seveda vpliva tudi na glas. Delo, ki se lahko enači tudi z javnim nastopanjem, kjer sta pomembna tako barva glasu kot tudi pravilna artikulacija. Nastopanje pred množico zahteva mnogo glasnega govorjenja. Učitelji velikokrat izkusijo hripavost glasu, nekateri celo  ostanejo brez glasu, kar je posledica večurnega govorjenja in ne oziranja na pravilno nego glasu.

BLOGERJI, VLOGERJI
Njihov glas je enako pomemben kot sporočilo, ki ga želijo podati. Njihov nastop je ogledalo, kako uspešni bodo pri svoji nalogi. In tukaj je njihov glas še kako pomemben! Pravilno naglaševanje, jasnost govora, bodo pomagali dobro opraviti svojo nalogo. Njihovo delo je zahtevno, saj priprava prispevkov poteka velikokrat več ur na dan, kar vključuje tudi več urno govorjenje. Velikokrat je posledica hripavost, zato je pomembno skrbeti za svoj glas.

SEZONSKE TEŽAVE Z GRLOM IN ŽRELOM
Vsaka menjava letnega časa prinaša veselje, a žal tudi zdravstvene nevšečnosti. Skrb za imunski sistem je v prehodnih obdobjih še kako pomembna. Tukaj pa nikar ne gre zanemariti tudi skrbi za svoj glas. Vremenske in okoljske spremembe žal prehitro prinesejo prehlad, nadležno kašljanje ali suho dražeče grlo. Boleč vrat, grlo, smrkanje, pokašljevanje in kašljanje so nadležni simptomi, ki jih žal pozna vsak od nas. Za prehlad znamo poskrbeti, a prevelikokrat pozabimo posvetiti pozornost tudi svojemu glasu. Zna se zgoditi, da je po preboleli bolezni še vedno šibek in slab, mnogi pa tudi dalj časa ostanejo hripavi. Vse to vpliva na naš glas, ki mu moramo posvetiti še posebno pozornost.

KADILCI
Kajenje škoduje vašemu zdravju in tudi vašemu glasu. Pri dolgoletnih kadilcih se glas celo spremeni, saj je močno poškodovano tkivo žrela in glasilk. Suhost, ki jo občutijo v grlu prinaša tudi pokašljevanje in kašljanje, kar vpliva na glas. Velikokrat kajenje prinaša tudi hripavost, poškodovana pljuča pa vplivajo na dihanje, zato so kadilci velikokrat zadihani tudi med govorom, njihov glas je tudi šibkejši.

Brez konzervansov, barvil in umetnih arom ter brez dodanih sladkorjev. Vsebujejo samo naravno prisotne sladkorje. 

Proizvajalec: Medex d.o.o., Slovenija  
Priporočena dnevna količina:
Za odrasle in mladostnike starejše od 14 let: 1 pastila 4-krat na dan
Za otroke od 11 do 14 let: 1 pastila 3-krat na dan
Za otroke od 6 do 10 let: 1 pastila 2-krat na dan

Postopek priprave:
Pastilo počasi raztopite v ustih.

Priporočeno uživanje:
Po uživanju ne pijte ali jejte, da podaljšate blagodejni učinek.

Opozorilo:
 • Osebam, alergičnim na katerokoli od sestavin izdelka, uporabe ne priporočamo.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prekomerno uživanje izdelka ima lahko odvajalni učinek.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Zaradi prisotnosti naravnih sestavin so možna manjša odstopanja v sestavi in videzu izdelka.
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.
Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: sorbitol, uprašeni sok acerole (maltodekstrin, vitamin C), sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, smukec in silicijev dioksid, suhi izvleček propolisa, uprašeni sok zeli ameriškega slamnika (Echinacea purpurea), izvleček korenine sleza v prahu (Althaea officinalis), eterično olje ingverja (Zingiber officinale), naravni aromi, vitamin D, vitamin A, cinkov glukonat, kislina: citronska kislina.
 
Vsebnost Na 4 pastile
(odrasli)*
% PDV**
Uprašeni sok ameriškega slamnika 148 mg
Eterično olje ingverja 21 mg
Izvleček propolisa 160 mg
Izvleček sleza 24 mg
Vitamin C 144 mg 180
Vitamin D 20 μg (800 IU)   400
Vitamin A 240 μg 30
Cink 2 mg 20
*Priporočena dnevna količina.
**PDV = Priporočen dnevni vnos za odrasle v %.

Priljubljeni