Vsi produkti

Apikompleks®, mešanica z medom

(1 ocena)

Apikompleks®, mešanica z medom, je več kot le žlička medu. Vsebuje najboljše, kar nam ponujajo čebele.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost , energija
Oblika izdelka: mešanica z medom
Pakiranje izdelka: steklen kozarec, neto količina: 250 g
8,99 EUR
DODAJ V

Apikompleks mešanica z medom z originalno recepturo že skoraj 40 let navdušuje iz generacije v generacijo. Naj s svojo vitalnostjo prepriča tudi vas. Sestavine, ki čebelam zagotavljajo vsakodnevni delovni elan, lahko zaužijete po žlički ali umešane v toplem čaju. Apikompleks vsebuje tudi vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in riboflavin (vitamin B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

Primeren je tako za odrasle kot otroke. Zaradi medu lahko tudi že odprt izdelek uporabljate do roka, navedenega na embalaži, in ga hranite pri sobni temperaturi.

Priporočena dnevna količina je 6 žličk. Zaužijte 2 žlički 3-krat na dan.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
4 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 8 dni redne uporabe).

Opozorila:
Osebam, alergičnim na propolis, matični mleček ali cvetni prah, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Med 94 %, cvetni prah 3 %, matični mleček 1,5 %, 70-odstotni izvleček propolisa, vitamin C in riboflavin (vitamin B2). Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil.

Hranilna vrednost* Na 100 g Na priporočeno dnevno količino (6 žličk = 30 g)
Energijska vrednost 1422,1 kJ/334,7 kcal 426,6 kJ/100,4 kcal
Beljakovine 1,0 g 0,3 g
Ogljikovi hidrati 80,7 g 24,2 g
od teh:
sladkorji 61,1 g 18,3 g
Maščobe 0,3 g 0,09 g
od teh:
nasičene maščobne kisline < 0,1 g < 0,03 g
Prehranska vlaknina 1,3 g 0,4 g
Natrij 0,025 g 0,008 g
Vitamin C 40 mg 12 mg 15 % PDV**
Riboflavin (vitamin B2) 1,4 mg 0,42 mg 30 % PDV**
10 HDA 20 mg 6 mg
Bioflavonoidi (izraženi kot kavna kislina) 150 mg 45 mg
od teh:
galangin in pinocembrin 30 mg 9 mg

*Hranilna vrednost temelji na analizi živila.
**PDV = priporočen dnevni vnos

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi ter je tako bogato hranilo.

Cvetni prah
Cvetni prah ali pelod čebele nabirajo na prašnikih cvetočih rastlin. Nabrani cvetni prah vlažijo s slino, medičino ali z medom iz svojega mednega želodčka, ga zvaljajo v grudice in obdajo s posebno ovojnico. Pelod je proteinsko najbogatejši vir rastline, namenjen njenemu razmnoževanju. Čebelam predstavlja pomemben vir beljakovin in je poleg medu in vode njihova glavna hrana. Vsebuje nujne sestavine za razvoj čebeljega zaroda in je osnovna surovina za proizvodnjo matičnega mlečka, potrebnega za prehrano čebelje matice. Cvetni prah vsebuje poleg beljakovin veliko prostih aminokislin, in sicer kar 20 od 22 naravnih, od tega osem za človeka nujno potrebnih, esencialnih. Znano je, da 100 g cvetnega prahu vsebuje toliko beljakovin kot 500 g govedine ali 7 jajc. Dve veliki žlici cvetnega prahu (30 g) pa popolnoma zadostita dnevni potrebi po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku (Vir: Pedrotti, W. 2003).

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Propolis
Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Na ta način preprečijo njihov razkroj in se tako zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin. Glavne učinkovine propolisa so bioflavonoidi, rastlinska barvila, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi. Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

V itamini

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Riboflavin (vitamin B2) prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

Priljubljeni