Vsi izdelki

Akacijev med, 900 g

Med nežnega sadnega vonja in lahkotnega okusa.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 900 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

Akacijev med iz Medexa se ponaša s preverjeno kakovostjo. Pridelek najzgodnejše paše čebele nabirajo v začetku meseca maja na dišečih belih akacijevih cvetovih. Njegova skoraj prozorna barva se preliva preko vodeno rumene do jantarjeve in zapeljuje z nežno aromo, podobno vanilji. Sladkoba in lahkoten okus sta mu nadela naziv »damski« med, ki ga obožujejo tudi otroci. Najslajša naravna razvada je primerna za namaze in nepogrešljiva kot sladilo v kavi ali čaju.

O Akacijevem medu je dobro vedeti: 

  • Bister, tekoč med, skoraj prozorne do rahlo jantarjeve barve.
  • Kristalizira zelo počasi in se le redko strdi.
  • Najslajši med vsemi vrstami medu.
  • Vsebuje manjše količine cvetnega prahu kot ostale vrste medu.
  • Za samostojno uživanje ali obogatitev različnih napitkov in jedi.


Na kratko o medu:

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Akacijev med lahko jeste z žlico, ga namažete na kruh ali ga uporabljate za slajenje namesto običajnega sladkorja.

Ker je milega okusa se kot sladilo odlično poda h kavi, čaju, kosmičem, jogurtu, sadnim solatam in sladoledu. Ko ga dodajate pijačam, morate paziti, da niso prevroče, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni akacijev med.
 

Med

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.