V Medexu verjamemo v enakost med spoloma in odpravljanje delitev na moške in ženske dejavnosti in poklice.

  • Posebno vlogo pri opolnomočenju žensk ima tudi širjenje čebelarstva po svetu. V številnih kulturah državah je čebelarjenje ena od redkih dejavnosti, s katerimi se lahko ukvarjajo tudi ženske, ki sicer ostajajo doma in skrbijo za družino. V Etiopiji denimo ženska s tremi čebeljimi panji lahko preskrbi celotno družino.
  • Podpiramo ženske športnice (Ema Klinec, ŽNK Radomlje), saj ne pristajamo na delitev na ženske in moške dejavnosti, poklice, športe … Verjamemo, da potencial, zagnanost, trma, trdo delo in premikanje meja nimajo nič opraviti s spolom.
CP_X4007_1
  • Ženske podpiramo v vseh starostnih obdobjih. Zato smo v sodelovanju s strokovnjaki zasnovali brezplačni spletni program Hormoni v harmoniji, ki s konkretnimi in strokovno podprtimi nasveti s področja gibanja (hormonska joga), prehrane, skrbi za duševno zdravje … ženskam pomaga živeti kakovostno in uživati v ženskosti tudi v še vedno prepogosto tabuiziranem obdobju menopavze.
CP_X3759
  • Aktivno in zagnano spodbujamo in podpiramo ženske pri prevzemanju njihove vloge na poslovnem in družbenem področju. Pri spodbujanju vključenosti žensk je še posebno dejavna naša direktorica Aleša Mižigoj, ki je tudi botra Lions Kluba Ljubljana VIVA, znotraj katerega deluje VIVIN sklad za opolnomočenje žensk.