znizevanje-ogljicnega-odtisa

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij že nekaj let zapored za potrošnike pripravlja nabor živil izboljšane in ugodnejše hranilne sestave. Predstavljena so živila, ki imajo zaradi sprememb recepture manj sladkorja, soli, nasičenih maščob ali več prehranskih vlaknin, vitaminov in/ali mineralov, ali pa živila, ki z obstoječo sestavo predstavljajo dobro izbiro v okviru uravnotežene in raznolike prehrane. Med podjetji, ki s svojimi izdelki prispevajo k izboljševanju prehrane ljudi in s tem k uresničevanju 2. trajnostnega cilja OZN, je tudi Medex.

  • Medexovi izdelki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, umetnih arom, barvil in konzervansov.
  • Za odličen okus v številnih izdelkih poskrbi kar med, ki je zaradi svoje izjemne sestave aktivna učinkovina ter odličen naravni konzervans.
  • K dobremu okusu nekaterih prehranskih dopolnil pa veliko prispevajo tudi naravni sadni sokovi in esencialna olja.
  • Jamčimo 100 % varnost in kakovost Medexovega medu. Med, ki ga sestavlja več kot 200 različnih snovi, je izjemno živilo s hitrim energetskim učinkom. Poleg sladkorjev vsebuje še čebelje encime, funkcionalne beljakovine, vitamine in minerale ter antioksidante. Potrošnikom so s storitvijo Preveri med na voljo rezultati kakovosti in varnostnih analiz vsakega kozarčka Medexovega medu.