Način plačila, dostava in stroški dostave

Kako lahko plačam naročene izdelke?

Izdelke, naročene v spletni trgovini Medex.si lahko plačate:

  • po povzetju (z gotovino ali bančno kartico*),
  • prek sistema varnega plačevanja PayPal ali
  • s kreditno kartico Visa, Mastercar, American Express prek sistema Stripe.

* Uporabite lahko kreditno ali debetno bančno kartico. Ob plačilu se obračuna strošek bančne provizije v višini 1,43 % vašega nakupa, za kar vam kurir GLS izda dodatni račun.

Koliko znašajo stroški dostave?

  • Ob nakupih v skupnem znesku pod 45 EUR znaša strošek dostave 3,95 EUR.

  • Pri nakupih nad 45 EUR vam strošek dostave podarimo, zato je za vas brezplačna.
     

Kako poteka dostava naročenih izdelkov?

Izdelke, naročene v spletni trgovini Medex.si, dostavlja dostavna služba GLS.

Dostava naročenih izdelkov se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo poslali na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, zato priporočamo, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

Ko paket pripravimo, ga oddamo na GLS skupaj z naslovom, e-pošto in telefonsko številko.

  • GLS vam po elektronski pošti ali prek SMS-sporočila pošlje prvo obvestilo o predvideni dostavi in morebitni višini odkupnine.

  • Ko na dan dostave kurir skenira paket se avtomatično pošlje drugo obvestilo, v katerem se nahaja predviden 3-urni časovni okvir za dostavo. Vključuje tudi številko kurirja in oddelka za podporo uporabnikom.

GLS je zelo prilagodljiv. S kurirjem se lahko dogovorite za drug naslov dostave ali za prevzem paketa v GLS paketni trgovini oziroma na GLS paketomatu. Vam najbližji paketomat najdete TUKAJ.

Paketne trgovine so vključene v obstoječe trgovine ali bencinske servise. Paket je možno prevzeti v času obratovanja GLS paketne trgovine z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. GLS paketomati se nahajajo na območjih z visoko obiskanostjo in delujejo 24 ur na dan, 7 dni na teden. Paket dvignete s prejeto kodo za prevzem. V kolikor je paket z odkupnino, je možnost plačila zgolj s plačilno kartico, kjer se vam zaračunajo stroški provizije banke v višini 1,5% odkupnine. Navodila in video za prevzem paketa na paketomatu si lahko pogledate TUKAJ.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir GLS kurir pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe GLS (01 500 11 90) ter njihov elektronski naslov (). Za podrobnejše informacije o dostavi je GLS dosegljiv od ponedeljka do petka med 7:30 in 19:00 uro.

Priljubljeni