Aleša Mižigoj, CEO

 
Aleša Mižigoj je rojena v družini, ki je zaznamovala naš prostor z razvojem apiterapije in širšo uporabo čebeljih pridelkov. Znanje in zavedanje o koristnosti čebel za okolje in zdravje človeka ji je bilo položeno v zibelko, vendar jo je stremljenje k odličnosti in želja po novem znanju po opravljeni diplomi na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani odpeljala na lastno pot podjetništva. Leta 2000 je svojo pot nadaljevala v družinskem podjetju Medex kot direktorica prodaje na domačem in tujem trgu, že konec leta 2001 pa je prevzela mesto predsednice uprave.


 

Prisotnost na več kot 30 svetovnih trgih

Pod njenim vodstvom je Medex postal eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov in drugih naravnih sestavin. S svojimi izdelki je prisoten na več kot tridesetih trgih v Evropi in po svetu. Ustvarja tržne niše, inovativne oblike ter skrbi za nenehen razvoj izdelkov in blagovne znamke, kar dokazujejo tudi številna priznanja in nagrade.

Je prejemnik certifikatov kakovosti in varnosti ter kontinuirano ohranja finančno stabilnost in dobičkonosnost poslovanja – to potrjuje uvrstitev na lestvico 50 veličastnih bonitetne hiše Dun&Bradstreet ter visoka bonitetna ocena hiše Bisnode s certifikatom zlate bonitetne odličnosti AAA. Slovenski potrošniki so z različnimi priznanji in certifikati izkazali zaupanje blagovni znamki Medex s pridobljenimi nazivi Superbrand, Best Buy Award, QUDAL ter Trusted brand.

      
Strast do dobrega počutja človeka

Njeno vodenje je Medex že drugo leto zapored pripeljalo do priznanja najuglednejšega zaposlovalca v živilstvu in veterinarstvu v Sloveniji, ki ga podeljuje največji slovenski zaposlitveni portal, mojedelo.com.

Svojo vizijo podjetja, ki jo poganja strast in predanost v skrbi za zdravje in dobro počutje človeka, uresničuje z lastnim razvojnim oddelkom, zmogljivo proizvodnjo ter velikim razumevanjem končnega uporabnika. Z upoštevanjem potreb in želja uporabnikov hiter tempo panoge narekuje tudi do 30 novih lastnih produktov na leto, kar zahteva tesno povezano in visoko motivirano ekipo. Poleg razvoja, kjer ostaja zvesta znanosti, posebej ceni znanje ter izjemno skrb posveča razvoju zaposlenih in odnosom na delovnem mestu. Njeno delo je prepleteno s skrbjo za sočloveka.

Pri svojem delu v okviru podjetja sodeluje z mnogimi strokovnjaki in institucijami po vsem svetu, deli in širi lastna znanja in izkušnje ter se neprestano izpopolnjuje. Medex je tako v sodelovanju s Fakulteto za vede o zdravju Univerze na Primorskem izvedel prvo klinično študijo, ki potrjuje pozitivne učinke matičnega mlečka na ljudi. Je prva dama in ključno gonilo podjetja, ki postaja vse bolj inovativno, družbeno odgovorno in trajnostno naravnano. Z velikim zavedanjem o pomembnosti širše vpetosti v družbeno okolje se povezuje z domačimi in tujimi organizacijami, ki so zavezane spreminjati svet na bolje.   
     

Raznoliko delovanje podjetja

Medex je leta 2018, skupaj z največjo nevladno organizacijo na svetu BRAC in Kmetijskim inštitutom Slovenije, začel projekt razvoja čebelarstva v Bangladešu, s ciljem izboljšati čebelarsko prakso in ustvarjati nove zaposlitvene možnosti, zlasti ženskam. Leta 2020 je popeljala Medex na drugo največjo celino, kjer je skupaj z lokalnim partnerjem pričel z izboljševanjem tehnologije čebelarjenja, vzpostavljanjem učinkovitejše dobavne verige in uvajanjem sodobne tehnologije pridelave medu v afriški Gani.

Z zagotavljanjem finančnega zaledja slovenskemu profesionalnemu in rekreativnemu športu uresničuje svoje poslanstvo – zdrav duh v zdravem telesu. Medex je tako podpornik slovenske alpske smučarske reprezentance, biatlona na Pokljuki, Kolesarskega društva Rog, Kolesarskega maratona Franja, Ljubljanskega maratona ter mnogih drugih manjših rekreativnih prireditev.

Aktivna je pri spodbujanju in podpori žensk pri prevzemanju njihove vloge na poslovnem in družbenem področju, dejavna je tudi na humanitarnem in filantropskem področju. Tako kot Medex prenaša znanje iz roda in v rod in je mentorica mladim podjetnikom. Je članica Sveta za čebelarstvo, upravnega odbora Zbornice živilskih in kmetijskih podjetij ter Komisije za podelitev priznanj pri Združenju manager. Od leta 2011 dalje je tudi častna konzulka Kanade v Sloveniji.

Priljubljeni