Aleša Mižigoj, CEOPo opravljeni diplomi na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, se je Aleša Mižigoj že s svojo prvo zaposlitvijo zapisala podjetništvu in vodenju. Leta 1993 je pričela ustvarjati v svojem podjetju, potem pa leta 2000 nadaljevala pot v podjetju Medex kot komercialna direktorica. Odgovorna je bila za trženje in marketing na domačem in tujem trgu, konec leta 2001 je prevzela mesto predsednice uprave.

Pod njenim vodstvom je družba Medex postala eden vodilnih proizvajalcev naravnih prehranskih dopolnil v Sloveniji in centralni Evropi.

Leta 2006 je družba prejela nagrado D&B za najbolj zaupanja vredno podjetje in v družbi 50-ih najboljših slovenskih podjetij ostaja tudi danes. Medex si je utrdil ime zanesljivega in kakovostnega partnerja, blagovna znamka Medex pa je postala ena najbolj prepoznavnih in zaupanja vrednih blagovnih znamk v Sloveniji, državah bivše Jugoslavije, pa tudi v Italiji in širše. Je tudi večkratna prejemnica naziva Superbrands in se redno uvršča med blagovne znamke, ki ji potrošniki najbolj zaupajo.

Njeno vodenje Medexa zaznamuje tudi nenehno širjenje asortimana in prodor podjetja na tuje trge, pri čemer temeljno gibalo razvoja in delovanja ostaja razumevanje potreb, želja in zahtev sodobnega človeka in spreminjajočega načina življenja. Pionirske izdelke s področja apiterapije, od katerih mnogi predstavljajo tradicijo v »domačih lekarnah« družin, danes dopolnjujejo raznovrstna in številna naravna, varna in visoko kakovostna prehranska dopolnila, tako na osnovi čebeljih kot drugih naravnih pridelkov. Družba postaja vse bolj inovativna, izdelki odražajo nova spoznanja, znanja in izkušnje, a navdih Medexovih izdelkov ostajajo narava, tradicija, svet marljivih čebel, predvsem pa zdravje in zadovoljstvo uporabnikov.

Aleša je aktivna pri spodbujanju in podpori žensk pri prevzemanju aktivnejše vloge na poslovnem in družbenem področju, dejavna je tudi na področju humanitarne in filantropske aktivnosti. Tako kot Medex tudi Aleša prenaša znanje iz roda in v rod, saj je aktivna mentorica mladim podjetnikom. Je članica Sveta za zaščito čebel in članica Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov. Od leta 2011 dalje je tudi častna konzulka Kanade v Sloveniji.

Priljubljeni