Vsi produkti

GET MORE - Koencim Q10

Kapsule s 50 mg koencima Q10 na dnevni odmerek. Priporočamo ga vsem po 25. letu starosti, ker raven Q10 v telesu s starostjo upada. Hkrati dopolnilo priporočamo tudi za vse utrujene, kadilce, psihično obremenjene, športnike in vegane. Izdelek je v priročni obliki kapsul, zaradi česar ga preprosto zaužijete tudi na poti. Je primeren tudi za vegane, brez glutena in brez želatine.

Blagovna znamka: GET MORE
Namen izdelka: nega kože , imunost , nohti
Oblika izdelka: kapsule
Pakiranje izdelka: 30 kapsul
8,99 EUR
DODAJ V

Komu so namenjene kapsule Q10?

 • Vsem po 25. letu starosti, ker s starostjo raven Q10 v telesu upada.
 • Vsem utrujenim, ki jim primanjkuje energije.
 • Kadilcem.
 • Psihično obremenjenim.
 • Športnikom in ljudem z večjimi fizičnimi obremenitvami.
 • Vsem, ki jemljejo statine (zdravila za zniževanje holesterola v krvi).
 • Veganom, ker ga s hrano zelo težko zaužijejo dovolj.

       

Zakaj izbrati GetMore kapsule s koencimom Q10?

 • Ker je v praktični obliki kapsul in ga preprosto zaužijete kadarkoli.
 • Ker zagotavljamo visoko kakovost in ponovljiv učinek izdelka.
 • Ker je primeren tudi za vegane.
 • Ker ne vsebuje glutena in želatine.
 • Ker naše telo koencima Q10 ne shranjuje in zato priporočamo njegovo vsakodnevno uporabo1
      

    


   
 

Kaj je koencim Q10?

 
Koencim Q10 ali "koencim mladosti" je naravna snov, ki jo proizvaja naše telo in je shranjen v mitohondrijih vsake celice. Največ ga je v organih, ki za delovanje potrebujejo veliko energije, kot so denimo srce, možgani, jetra in mišice. V naših celicah pomaga ustvarjati energijo in je topen v maščobi. Proizvodnja koencima Q10 v našem telesu začne upadati s starostjo, oziroma že po 25. letu. Zato moramo biti na ravnovesje koencima Q10 še posebej pozorni vsi, starejši od 25 let.

Encimi so pomembni biokatalizatorji v vseh živih organizmih, saj omogočajo potek reakcij in življenjskih procesov v celicah. Za svoje popolno delovanje potrebujejo tako imenovane koencime, pri čemer ima koencim Q10 še posebej pomembno vlogo.

Q10 uvrščamo v skupino vitaminom podobnih snovi. V telesu se ne shranjuje, temveč se po zaužitju izloči. Da bi telo lahko vzdrževalo optimalno raven te nepogrešljive sestavine, svetujemo, da ga na dnevni ravni dodajate 50 mg.

Ob tem velja spomniti tudi na to, da jemanje koencima Q10 pred spanjem pri nekaterih ljudeh lahko povzroči nespečnost, zato svetujemo, da ga jemljete zjutraj ali popoldne.
    
    
 

V kateri hrani najdemo koencim Q10?

Človeško telo koencim Q10 proizvaja samo, ta proizvodnja pa, kot že omenjeno, z leti upada.

Najdemo pa ga tudi v določeni hrani, predvsem mastni. Denimo v polnomastnem mleku ali v rdečem mesu. Količine Q10 pa so v hrani, predvsem zaradi toplotne obdelave, relativno nizke. Zato je smiselno koencim Q10 dodajati tudi v obliki prehranskega dopolnila.
     
    
     

Absorpcija koencima Q10


Koencim Q10 je v maščobi topna spojina, zato je njegova absorpcija precej počasna in omejena. 

Vendar pa lahko jemanje dodatkov s koencimom Q10 ob jedi, telesu pomaga, da ga absorbira do trikrat hitreje kot takrat, ko ga jemljemo brez hrane2. Zato priporočamo jemanje Get More koencima Q10 ob obroku.

     
     

Ali ste vedeli?

 • Koencim Q10 se podobno absorbira v obliki kapsul ali s hrano3.
 • Vnašanje koencima Q10 bi lahko pri ljudeh s sladkorno boleznijo, ki se pogosto soočajo s pomanjkanjem Q10, lahko koncentracijo koencima Q10 v krvi pomagalo povečati tudi za trikrat4.
 • Koencim Q10 lahko pri vadbi pomaga z zmanjšanjem oksidativnega stresa v celicah in izboljšanjem mitohondrijske funkcije5.
 • Dodajanje koencima Q10 lahko hkrati pomaga povečati moč med vadbo in zmanjšati utrujenost, zaradi česar je vadba lahko učinkovitejša6,7.
   

V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.

Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana

Uporabljeni viri

1 - Hidaka T, Fujii K, Funahashi I, Fukutomi N, Hosoe K. Safety assessment of coenzyme Q10 (CoQ10). Biofactors. 2008;32(1-4):199-208.

2 - Bhagavan HN, Chopra RK. Coenzyme Q10: absorption, tissue uptake, metabolism and pharmacokinetics. Free Radic Res. 2006 May;40(5):445-53. 

3 - Weber C, Bysted A, Holmer G Intestinal absorption of coenzyme Q10 administered in a meal or as capsules to healthy subjects. Nutrition Research. June 1997:(941-945).

4 - El-ghoroury EA, Raslan HM, Badawy EA, El-Saaid GS, Agybi MH, Siam I, Salem SI. Malondialdehyde and coenzyme Q10 in platelets and serum in type 2 diabetes mellitus: correlation with glycemic control. Blood Coagul Fibrinolysis. 2009 Jun;20(4):248-51.

5 - Gül I, Gökbel H, Belviranli M, Okudan N, Büyükbaş S, Başarali K. Oxidative stress and antioxidant defense in plasma after repeated bouts of supramaximal exercise: the effect of coenzyme Q10. J Sports Med Phys Fitness. 2011 Jun;51(2):305-12. PMID: 21681167.

6 -  Gökbel H, Gül I, Belviranl M, Okudan N. The effects of coenzyme Q10 supplementation on performance during repeated bouts of supramaximal exercise in sedentary men. J Strength Cond Res. 2010 Jan;24(1):97-102.

7 - Mizuno K, Tanaka M, Nozaki S, Mizuma H, Ataka S, Tahara T, Sugino T, Shirai T, Kajimoto Y, Kuratsune H, Kajimoto O, Watanabe Y. Antifatigue effects of coenzyme Q10 during physical fatigue. Nutrition. 2008 Apr;24(4):293-
 
Priporočena dnevna količina:
Priporočena dnevna količina je ena kapsula, med obrokom. Zaužijte z 2 dcl tekočine. 
  

Opozorilo:
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.
Sestavine:
Maltodekstrin, koencim Q10, rastlinska ovojnica (hidroksipropilmetil celuloza), sredstvi proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid). 
 
Vsebnost Na 1 kapsulo*
Koencim Q10 50 mg

Priljubljeni