Avtor :


 
Čudovita narava zgornjega Posočja bo navdušila predvsem družine, ki so rade aktivne in iščejo manj obljudene kotičke Slovenije ter tiste, ki imajo rade pohodništvo, vodne športe in kulturno dediščino.

Ekipa Kam z mulcem priporoča luštne ideje za poletni oddih v Sloveniji!

Priporočen čas obiska: 3 - 7 dni
Seznam priporočenih aktivnosti:
1. Obisk Tolminskih korit
2. Izlet do slapu Veliki Kozjak
3. Kobariška zgodovinska pot
4. Napoleonov most čez reko Nadižo

5. S kolesi od Podbele do Nadiških korit
6. Adrenalinske dogodivščine v Bovcu
7. Na Kanin z žičnico
8. Obisk vasi Robidišče
9. Kolesarjenje v Robidišče trail center

 
Pomembno za starše:
  • Kamp Podbela ob Nadiži je primeren za kopanje v Nadiži in ima veliko igrišče za otroke.
  • Ne pozabite na svoje dogodivščine vzeti tudi prigrizkov za povrnitev moči. Kam z mulcem se sladkamo z Nature in Protein bari, ki so odličen vmesni energijski prigrizek!


1. Tolminska korita

To je najnižja in najbolj južna točka vstopa v Triglavski narodni park in najpomembnejša naravna znamenitost tolminske občine. Na krožnem sprehodu lahko občudujete slikovita skalnata korita, obiščete Dantejevo jamo in se sprehodite čez Hudičev most.
 

2. Slap Veliki Kozjak

Izlet v pravljično deželo do najlepšega slapu v Sloveniji, ki je na seznamu vseh obiskovalcev doline reke Soče. Najdete ga v spodnjih koritih potoka Kojzak v Kobaridu.
 

3. Kobariška zgodovinska pot

5-kilometrska pot, ki povezuje kraje v okolici Kobarida, kjer so pomembni zgodovinski, kulturni in naravni spomeniki. Na poti se lahko osvežite v Soči, si ogledate slap Kozjak, Tonocov grad, Italijansko kostnico in Kobariški muzej, ki prikazuje dogajanje med 1. svetovno vojno na soški fronti.


4. Napoleonov most čez reko Nadižo

Napoleonov most je bil zgrajen okrog 1812 v času Napoleonovih osvajalskih pohodov, zato tudi nosi njegovo ime. Pod njim je čudovit tolmun, ki je poleti primeren tudi za kopanje. Kopanje je zaradi težkega terena primerno za starejše mulce in odrasle. Voda pa je nedvomno toplejša kot reka Soča.
 

5. S kolesi od Podbele do Nadiških korit

Kolesarska pot ni dolga, je pa razgibana. Ob poti je tudi priložnost za osvežitev na katerem od naravnih kopališč ob reki Nadiži.
 

6. Adrenalinske dogodivščine v Bovcu

Če se zapeljete proti Bovcu se lahko na poti še kje osvežite v Soči. Z večjimi otroki si lahko privoščlite rafting ali celo skok z jadralnim padalom.


7. Na Kanin z žičnico

Več kot 2000 m visoko smučišče, ki se poleti spremeni v pravi visokogorski biser z izjemnimi razgledi ter prijetnimi, svežimi temperaturami. Žičnica pelje iz Bovca.
 

8. Obisk vasi Robidišče

Robidišče je obvezna postaja za vse, ki boste obiskali ta konec Slovenije  Razgled na Prosind, Beneška Slovenija in Breginjski kot z idiličnim pobočjem Kobariškega stola ter domača hrana, kot je Frika na Ekološki turistični kmetiji Robidišče sta dovolj dober razlog za postanek.
 

9. Kolesarjenje v Robidišče trail Center

Kolesarski center ima na voljo 5 urejenih prog in skills park, vendar za družinsko doživetje priporočamo Fat Hans. Vsem izkušenejšim MTB kolesarjem in kolesarkam priporočamo, da na Robidišče odpeljete vse tiste, ki bi jih radi navdušili za MTB. Pa naj bodo to vaši mulci ali mulke ter/in boljše polovice.
 


Več o portalu Kam z mulcem

Ideje za izlete je strnila Iva, ena izmed soustanoviteljic priljubljenega slovenskega portala za aktivno preživljanje časa z otroki – kamzmulcem.si. Blog je v skoraj petih letih od nastanka postal nepogrešljiv, t. i. spletni popotniško–izletniški svetovalec, na katerega se obrnejo starši, ko se odločajo kam na daljše počitnice ali na krajši izlet z mulci, ter ko potrebujejo nasvete iz prve roke za varno in prijetno pot z družino. Pred kratkim je na povabilo založbe Mladinska knjiga izšel tudi njihov prvi družinski vodnik “Kam z mulcem po Sloveniji”, v katerem je zbranih kar 62 izletov in doživetij po Sloveniji, ki se jih boste slovenski starši z veseljem spominjali, tudi ko najmlajši odrastejo.

Spremljajte #MedexLife dogodivščine z mulci tudi na:

portalu kamzmulcem.si           IG: @kam_z_mulcem          FB: @kamzmulcem            #kamzmulcem

Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni