Avtor :


 

Ljubljana je letos naša, živahna a hkrati umirjena in vsaka družinica bi si morala vzeti nekaj počitniških dni časa zanjo. Zagotavljamo vam čudovit in aktiven družinski oddih, tako skozi nešteto aktivnosti v mestu kot tudi v naravi.

Ekipa Kam z mulcem priporoča luštne ideje za poletni oddih v Sloveniji!


Priporočen čas obiska: 3 dni
Seznam priporočenih aktivnosti:
1. Sprehod po mestnem jedru
2. Panoramska vožnja z ladijco po Ljubljanici
3. Grajske dogodivščine na Ljubljanskem gradu
4. Muzeji, primerni za otroke
5. Pobeg v zeleni Tivoli
6. Spoznavanje živali v ZOO Ljubljana
7. Igrivo popoldne na enem izmed ljubljanskih igrišč

 

Pomembno za starše:
Tudi na mestnih potepih priporočamo, da prigrizke nosite s seboj, saj se zlahka zgodi, da malčke aktivnosti hipoma zlakotnijo. Za takšne primere imamo vedno s seboj kakšen Protein ali Nature bar, da se nam ne mudi s kosilom.

1. Sprehod po mestnem jedru

Dopoldanski sprehod po ulicah Ljubljane, ki jo boste to poletje res začutili v vsej lepoti, je najlepši. Razdalje med posameznimi najlepšimi kotički so kratke in tako primerne tudi za najmlajše mulce.
 

2. Panoramska vožnja z ladjico po Ljubljanici

Ljubljana na nogah je enkratno doživetje, popolnoma drugačno perspektivo pa dobite med vožnjo z ladjico. Naši mulci so jo doživeli že v vseh letnih časih, letošnje poletje pa ima vožnja svojevrsten čar, saj je reka čista, število ladjic manjše, pogledi na Ljubljano bolj jasni.
 

3. Grajske dogodivščine na Ljubljanskem gradu

Na grad se lahko povzpnete peš, z vzpenjačo, ki nudi čudovit panoramski pogled na prestolnico, nazaj v mesto pa se peljite z vlakcem Urban. Zabava za otroke zagotovljena! Na gradu obiščite Lutkovni muzej, se sprehodite po grajskem dvorišču, si privoščite ohladitev na letnem vrtu kavarne, nato pa se povzpnite na razgledni stolp – ob jasnem dnevu pričakujte najlepši pogled na našo Ljubljano! Če imate šoloobvezne otroke, jih bo pritegnil tudi kratek film o zgodovini Ljubljane v virtualnem gradu.
 


4. Muzeji, primerni za otroke

Veliko muzejev svoje vsebine predstavlja tudi na načine, ki so zanimivi in prilagojeni otrokom (že predšolskim) in jih aktivno vključujejo v dogajanje: omogočajo eksperimentiranje, ustvarjanje, uporabo vseh čutil, učenje skozi igro in jim na ta način novo znanje približajo prek izkušenj iz prve roke. Priporočamo:

  • Hiša iluzij,
  • Prirodoslovni muzej,
  • Železniški muzej.


5. Pobeg v zeleni Tivoli

Le kratek sprehod iz centra je do zelenega Tivolija, ki v svojem senčnem zavetju nudi toliko aktivnosti in doživetij – otroška igrišča, razstavo (trenutno o nogometu) na Jakopičevem sprehajališču, kavarno z razgledom ali le posedanje in igro na travi.

 

6. Spoznavanje živali v ZOO Ljubljana

Ljubljanski živalski vrt je predvsem poleti odlična izbira, saj vam nudi senčno zavetje gozda, eno največjih in lepše urejenih igrišč v Ljubljani, spoznavne urice živali, predvsem pa lep in aktiven družinski dan v naravi.


7. Igrivo popoldne na enem izmed ljubljanskih igrišč

Ko imajo otroci dovolj znamenitosti in pohajkovanja po Ljubljani, so igrišča vedno dobra ideja.

Naša najljubša igrišča:

  • Župančičeva jama,
  • park Tivoli,
  • Tomačevo, kjer ne gre brez ogleda živali in jahanja ponijev.


 


Več o portalu Kam z mulcem

Ideje za izlete je strnila Iva, ena izmed soustanoviteljic priljubljenega slovenskega portala za aktivno preživljanje časa z otroki – kamzmulcem.si. Blog je v skoraj petih letih od nastanka postal nepogrešljiv, t. i. spletni popotniško–izletniški svetovalec, na katerega se obrnejo starši, ko se odločajo kam na daljše počitnice ali na krajši izlet z mulci, ter ko potrebujejo nasvete iz prve roke za varno in prijetno pot z družino. Pred kratkim je na povabilo založbe Mladinska knjiga izšel tudi njihov prvi družinski vodnik “Kam z mulcem po Sloveniji”, v katerem je zbranih kar 62 izletov in doživetij po Sloveniji, ki se jih boste slovenski starši z veseljem spominjali, tudi ko najmlajši odrastejo.

Spremljajte #MedexLife dogodivščine z mulci tudi na:

portalu kamzmulcem.si           IG: @kam_z_mulcem          FB: @kamzmulcem            #kamzmulcem

Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni