Komu je namenjen Junglemix Junior?

  • Vsem otrokom od 3. leta in mladostnikom do 14. leta
  • Otrokom, ki ne uživajo določenih skupin živil (mleko in mlečni izdelki …)
  • Neješčim in izbirčnim otrokom
  • Otrokom jeseni in pozimi, ko je hrana manj bogata z vitamini in minerali
junglemix_junior_v6_1
plant-6
hexagon-left
junglemix_junior_v2_1

Hitra dejstva o izdelku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Ker je uravnotežena kombinacija kalcija, magnezija in vitaminov za podporo razvoju močnih kosti, zob in mišic pri otrocih

Zaradi optimalnega razmerja kalcija in magnezija, ki je 2:1, in visoke vsebnosti obeh mineralov (kar 30 % priporočenega dnevnega vnosa kalcija in 32 % priporočenega dnevnega vnosa za magnezija).

Kalcij in magnezij v razmerju 2:1 poskrbita za optimalno absorpcijo in ohranjanje ravnovesja obeh mineralov v telesu.

Magnezij ohranja topnost kalcija in pomaga pri njegovem prenosu skozi celične membrane. Tako zagotavlja, da se kalcij namesto v mehka tkiva (srce, ožilje) odlaga v kosti.

Za optimalno izrabo kalcija v vseh starostnih obdobjih, še zlasti pa pri najmlajših v obdobju rasti, je pomembno vzajemno delovanja Ca, Mg in vitaminov D3 in K2.

hexagon-right-small
O izdelku
JUNGLEMIX JUNIOR XXL 18 x 8

Da bodo najmlajši zdravo rasli

Napitek Junglemix Junior za rast in razvoj kosti vsebuje biorazpoložljiva minerala kalcij in magnezij v optimalnem razmerju 2:1 za učinkovito absorpcijo, vitamina D3 in K2, ki z vzajemnim delovanjem pripomoreta k boljši absorpciji kalcija, obogaten pa je še z dodatnimi 10 vitamini za celostno delovanje.

Je odličnega okusa po pomaranči, brez umetnih arom, barvil in sladil ter pakiran v privlačno interaktivno embalažo.

medexov prašek junglemix junior z dodanimi vitamini D3 in K2, kalcijem in magnezijem za rast in razvoj kosti
medexov junglemix junior z dodanimi vitamini D3 in K2, kalcijem in magnezijem za rast in razvoj kosti v obliki praška

Vzajemno delovanje Ca, Mg, D3 in K2

Magnezij in vitamin D3 telesu pomagata pri učinkoviti absorpciji in uporabi kalcija. Magnezij pretvarja vitamin D3 v aktivno obliko, tako da ta lahko pomaga pri absorpciji kalcija v črevesju.

Magnezij stimulira tudi hormon kalcitonin, ki ohranja kostno strukturo in črpa kalcij iz krvi in mehkih tkiv nazaj v kosti. Vitamin D3 poveča absorpcijo kalcija iz črevesja v krvni obtok, vitamin K2 pa poskrbi, da se kalcij učinkovito porazdeli v kosti. Zato je zadostna količina obeh mineralov in vitaminov izredno pomembna pri optimalni izrabi kalcija v vseh starostnih obdobjih. Še zlasti pa pri najmlajših v obdobju rasti.

Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:
JUNGLEMIX JUNIOR XXL 18 x 8

Način uporabe:

Vsebino vrečke stresite v kozarec, prelijte s 100 ml vode, premešajte.

Priporočena dnevna količina je vsebina ene vrečke (8 g). Priporočeno je vsakodnevno uživanje, najmanj 3 mesece.

Priporočen odmerek za otroke: 1 vrečka (8 g) na dan.

Sestavine
JUNGLEMIX JUNIOR XXL 18 x 8

Fruktoza, kalcijev laktat, magnezijev citrat, sredstvi za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijevi karbonati), zgoščen pomarančni sok v prahu (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče 1,3 %), vitamin C (L-askorbinska kislina), vitamin E (DL-alfa-tokoferil acetat), vitamin A (retinil palmitat, beta-karoten), naravna aroma pomaranče v prahu, vitamin D (holekalciferol), vitamin K (menakinon-MK-7), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin B2 (riboflavin), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina), vitamin B12 (cianokobalamin), sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid

Na 1 vrečko = 8 g*

Kalcij

240 mg (30% PDV)

Magnezij

120 mg (32% PDV)

Vitamin D

10 µg 400 IU (200% PDV)

Vitamin K

20 µg (26,7% PDV)

Vitamin C

40 mg (50% PDV)

Vitamin A

400 µg (50% PDV)

Vitamin E

6 mg (50% PDV)

Vitamin B12

0,75 µg (30% PDV)

Folna kislina

100 µg (50% PDV)

Vitamin B6

0,7 mg (50% PDV)

Pantotenska kislina

3 mg (50% PDV)

Niacin

8 mg (50% PDV)

Vitamin B2 (riboflavin)

0,7 mg (50% PDV)

Vitamin B1 (tiamin)

0,55 mg (50% PDV)

PDV = priporočen dnevni vnos
Pogosta vprašanja in odgovori
Ali otrokom v obdobju rasti pogosto primanjuje kalcij?
Pomanjkanje kalcija je vedno bolj pogost problem pri otrocih v obdobju rasti. Raziskava v Sloveniji je pokazala, da kar 79 % predšolskih otrok ne dosega dnevno priporočenega vnosa kalcija.1 Najpogosteje so pomanjkanju izpostavljena dekleta, saj v določenem obdobju rastejo precej hitreje kot dečki. V procesu odraščanja kosti hitro rastejo, zato so za pravilen razvoj kosti potrebni višji vnosi kalcija kot pri odraslih.
Kakšna je vloga kalcija v organizmu?
Kalcij je eden najpomembnejših mineralov v človeškem telesu, še posebej pomemben pa je v procesu odraščanja, saj vpliva na rast kosti in zob. 99 % kalcija se v obliki kalcijevih fosfatnih soli nahaja v kosteh in zobeh ter jim daje trdnost in strukturo. Na drugi strani pa kalcij v kosteh služi kot zaloga kalcija, če slučajno pride do pomanjkanja v telesnih tekočinah. Preostali 1 % kalcija pa najdemo v krvi, plazmi, izvencelični tekočini, živčevju, srcu, mišicah v obliki kalcijevih ionov. Pri otrocih je absorpcija kalcija v telo 50-60 %, ko pa se rast ustavi, ta številka pade na 25 %. Če v telesu kalcija primanjkuje, se absorpcija spet poveča. Absorpcijo lahko povečamo tudi s pomočjo vitamina D.
Kakšna je vloga magnezija v telesu?
Težko bi našli proces, v katerem magnezij ni vsaj posredno udeležen, saj služi kot strukturni del (proteinov, nukleinskih kislin) kosti in zob. Naše telo nima možnosti sam tvoriti magnezija, zato ga vanj vnašamo s prehrano. Otroci in mladostniki zaradi hrane osiromašene z magnezijem, zaradi hitrega življenjskega sloga in neredne prehrane ne dobijo dovolj magnezija. Pomanjkanje magnezija lahko prepoznamo po naslednjih znakih: mišični krči, nenehna utrujenost, pomanjkanje motivacije za delo in učenje zbujanje ponoči, slabo razpoloženje in razdražljivost, trzanje očesa.
Kako deluje napitek Junglemix Junior?
Junglemix napitek je uravnotežena kombinacija kalcija, magnezija in vitaminov za podporo razvoju močnih kosti, zob in mišic. Kalcij in vitamin D sta potrebna za normalno rast in razvoj kosti otrok. Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob. Magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in k normalnemu psihološkemu delovanju. Magnezij in kalcij prispevata k delovanju mišic. Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih in prispeva k normalni ravni kalcija v krvi. Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Vitamini C, E in riboflavin imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin A ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida in delovanju imunskega sistema. Vitamina B12 in B6 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Tiamin ima vlogo pri delovanju srca. Niacin prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:PAKET JUNGLEMIX JUNIOR XXL 2+1 GRATIS
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
PAKET JUNGLEMIX JUNIOR XXL 2+1 GRATIS
Paket Prehransko dopolnilo Prah Vrečke 3 x (18 x 8g) 54 dni redne uporabe Datum uporabnosti Oktober 2023
  • Okusen napitek za rast in razvoj kosti s kalcijem, magnezijem in vitamini
  • Vsebuje biorazpoložljiva minerala kalcij in magnezij
  • Kalcij in magnezij sta v optimalnem razmerju 2:1 za učinkovito absorpcijo
SLO-5-procent-off-1290x1032px