O izdelku
PEGASTI BADELJ
DIREKT MAGNEZIJ ''On the go'' 400 + D3
KAPSULE PROPOLIS DEFENSE, APF®50

Zaščitite svoja jetra

Zamaščenost jeter je težava pri 24 % Evropejcev. Zamaščena jetra ne morejo opravljati več svojih nalog enako uspešno kot sicer, kar lahko pripelje do različnih zapletov.


Zamaščena jetra dejansko pomenijo, da je v njih več maščobnih celic, kot bi jih smelo biti, in sicer več kot 5 %. Zamaščenost jeter lahko zmanjšamo le s korenito spremembo življenjskega sloga. V ospredju so predvsem ukrepi, kot so denimo uravnotežena prehrana, zmanjšanje telesne teže in skrb za redno telesno aktivnost.

medexov pegasti badelj
pegasti badelj za jetra

Zakaj izbrati Pegasti badelj iz Medexa?

Jetra so največji organ za presnovo in čiščenje odpadnih snovi iz človeškega telesa. Predelajo vso hrano, ki jo absorbirajo iz črevesja, in očistijo kri, ki poleg hranil vsebuje tudi številne škodljive snovi, kot so strupi, bakterije, konzervansi, alkohol, zdravila.


Jetra so del prebavil, zato nanje vpliva vse, kar pojemo in popijemo. Nepravilna prehrana (premastna, sladka, slana hrana, industrijsko predelana ..), kajenje ter uživanje alkohola, še posebno v kombinaciji s stresnim življenjem, jetra zelo bremenijo.


Učinke kapsul Pegasti badelj (podpora delovanja jeter in njihovega razstrupljevalnega učinka) lahko opazimo zaradi izvlečka pegastega badlja s standardizirano vsebnostjo silimarina, najbolj aktivne sestavine pegastega badlja, in holina, ki ima vlogo pri delovanju jeter in prispeva k presnovi maščob.

Poskrbite za zadosten vnos magnezija

Direct Magnesium 400 + D3 v prahu prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu delovanju živčnega sistema, mišic in srca. Magnezij naše telo ne proizvaja s hrano ampak ga moramo vnašati s prehrano oz. s prehranskimi dopolnili. Potrebe po magneziju so povečane predvsem pri športnikih, otrocih, najstnikih, nosečnicah, doječih materah in pri starejših osebah. Magnezij je izdredno pomemben, saj sodeluje pri skoraj vseh procesih in služi kot strukturni del kosti in zob. Magnezij je mineral, ki torej podpira na stotine kemičnih reakcij v telesu, vendar ga mnogi dobijo manj, kot ga potrebujejo. Po ocenah strokovnjakov več kot 60 % posameznikov, ki skrbijo za zdravo prehrano, se sooča s pomanjkanjem magnezija.

Magnezij-400-D3-DIRECT-vrecka-1080x1080
Magnezij-400-D3-DIRECT-vrecka-1080x1080

Zakaj je Direct Magnesium 400 + D3 tako učinkovit?

Ker vsebuje 400 mg magnezija iz magnezijevega citrata, ki se dobro absorbira in je idealen za hitro oskrbo z magnezijem in magnezijevega oksida za napolnitev zalog z magnezijem. Poleg tega pa vsebuje tudi vitamine D3, B1, B6. Je brez dodanega sladkorja, z okusom pomaranče.

Najmočnejši propolis na trgu

Kapsule Propolis defense s standardizirano visoko vsebnostjo flavonoidov. Izdelek je dvojno standardiziran (surovina in končni izdelek), vsebuje pa kar 50 mg flavonoidov na kapsulo. Standardiziran je z APF® faktorjem (Active Propolis Flavonoids), ki določa koncentracijo flavonoidov v izdelku. So 100 % naravne in brez konzervansov. Propolis, ki z antibakterijskim, antivirusnim in antiglivičnim delovanjem čebele pred okužbami varuje že milijone let, so ljudje uporabljali že pred našim štetjem in je še vedno eno najbolj preverjenih in priljubljenih zdravil v domačih lekarnah.

medex propolis defense apf 50 v obliki kapsul
medex kapsule propolis defense apf 50 z dodanim cinkom in vitaminom A

Kaj je propolis?

Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Na ta način preprečijo njihov razkroj in se tako zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis vsebuje več kot 200 različnih kemijskih snovi, ki so odvisne od sezone ter lokacije čebelje paše, celo vrste čebel …, zato vsak propolis nima enake količine flavonoidov. Dobro je izbrati propolis s standardizirano vsebnostjo flavonoidov, saj lahko tako res računamo na ponovljiv učinek.

Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:
PEGASTI BADELJ
DIREKT MAGNEZIJ ''On the go'' 400 + D3
KAPSULE PROPOLIS DEFENSE, APF®50

Priporočen dnevni odmerek:

Dve kapsuli dnevno z 2 dl tekočine.

Obe kapsuli lahko vzamete naenkrat, priporočamo uživanje pred obrokom.

Za optimalni učinek uživajte kapsule 3 mesec: toliko časa jetra potrebujejo za obnovo. Kapsule lahko uživate brez prekinitve daljše časovno obdobje.

1 vrečka dnevno, odrasli in otroci starejši od 14 let. Vrečko odprite na označenem mestu, vsebino stresite direktno v usta, počasi raztopite in pogoltnite brez zaužitja vode. Magnezij ima lahko odvajalni učinek. Če se to zgodi, prepolovite odmerek, zmanjšajte vnos.

Način uporabe:

Priporočena dnevna količina je 1 kapsula, 30 minut pred obrokom z dovolj tekočine.

Sestavine
PEGASTI BADELJ
DIREKT MAGNEZIJ ''On the go'' 400 + D3
KAPSULE PROPOLIS DEFENSE, APF®50

Rižev škrob, suhi izvleček pegastega badlja - Silybum marianum (maltodekstrin), holin bitartrat, želatinska ovojnica, sredstva proti sprijemanju: smukec, silicijev dioksid in magnezijeve soli maščobnih kislin.

Suhi izvleček pegastega badlja

250 mg

od tega: silimarin

200 mg

Holin

82,5 mg

"Sladilo (ksilitol), magnezijev citrat, magnezijev oksid, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), naravna aroma
pomaranče, vitamin B6 (pirodoksin hidroklorid), vitamin D (holekalciferol), vitamin B1 (tiamin mononitrat), barvilo (karoteni)."

Izvleček propolisa v prahu (izvleček propolisa, rožičevec v prahu), rastlinska ovojnica (hidroksipropilmetil celuloza), cink (cinkov glukonat), vitamin A (retinil palmitat), rižev škrob, sredstvi proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid).

(1 kapsula)

izvleček propolisa:

250 mg

od tega flavonoidi:

50 mg

cink:

3,0 mg (30 % PDV)

vitamin A:

240 μg (30 % PDV)

Pogosta vprašanja in odgovori
Brez vprašanj
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:PAKET DETOX ZA RAZSTRUPLJANJE
Vaša ocena
68

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
PAKET DETOX ZA RAZSTRUPLJANJE
  • 2X PEGASTI BADELJ, 1X PROPOLIS DEFENSE, 1X DIREKT MAGNEZIJ
SLO-5-procent-off-1290x1032px