ISO 9001 je mednarodni standard za vodenje kakovosti. Temelji na osmih načelih vodenja kakovosti, ki so bistvena za dobro poslovno prakso:

 • osredotočenost na odjemalce,
 • vodenje,
 • vključevanje ljudi,
 • procesni pristop,
 • sistemski pristop k vodenju,
 • nenehno izboljševanje,
 • odločanje na podlagi dejstev,
 • vzajemno koristni odnosi z dobavitelji.

S certifikatom ISO 9001 dokazujemo zavezanost kakovosti in zadovoljstvu strank ter zagotavljamo, da ob izpolnjevanju obveznih in zakonskih zahtev naš proizvod doseže stranko.


 

IFS (International Food Standard) je standard za presojanje živilskih proizvodov pod blagovno znamko trgovcev in veletrgovcev. Namenjen je komuniciranju med trgovcem in proizvajalcem živil, saj morajo tako eni kot drugi zagotavljati varnost in kakovost proizvodov trgovske blagovne znamke.

IFS lastnikom trgovskih blagovnih znamk omogoča izpolnjevanje zakonodajnih zahtev glede varnosti živil, za proizvajalce proizvodov pa predstavlja enoten in transparenten standard s konkretnimi pričakovanji kupcev glede visoke varnosti in kakovosti živil.

V Medexu smo IFS standard pridobili kot dobavitelj proizvodov več trgovskim verigam. Standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa še pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil.

Posebnost standarda je seznam 10 izpostavljenih zahtev. Če katerakoli od teh zahtev ni izpolnjena, organizacija ne pridobi certifikata.

IFS Food obravnava 5 glavnih področij:
 • sistem vodenja kakovosti,
 • odgovornost vodstva (vključuje HACCP),
 • vodenje virov,
 • proizvodni proces,
 • merjenje, analiziranje in izboljševanje.

Medex dosega zahteve IFS standarda na certificiranih področjih na višjem nivoju.

Ekološka pridelava in predelava


Povpraševanje po ekološko pridobljenih kmetijskih pridelkih in živilih se je v zadnjih letih močno povečalo, posledično pa se je povečala tudi njihova ponudba. Ljudje se pogosto sprašujejo: “Ali so pridelki in živila, ki jih ponujajo na trgu, res ekološka?”

Pri ekološkem kmetijstvu gre za sodoben način gospodarjenja, ki temelji na naravnih metodah in kroženju snovi brez uporabe kemičnih sredstev, nedovoljenih gnojil in dodatkov za izboljševanje tal. Prepovedana je uporaba gensko spremenjenih organizmov in sintetičnih dodatkov v krmilih, pridelek ne sme biti podvržen ionizirajočemu sevanju.

Medex je certificiran za proizvodnjo, prepakiranje, skladiščenje in distribucijo ekoloških živil in prehranskih dopolnil.


Višja kakovost - znak rdeče lastovkeV Medexu smo za med blagovne znamke Zlati panj pridobili znak rdeče lastovke– zaščitni simbol za višjo kakovost. Pogoj za pridobitev znaka je certificiranje, kjer gre za potrditev skladnosti proizvodnje s specifikacijami proizvajalcev in z zahtevami Evropske Unije. V Republiki Sloveniji certificiranje izvaja certifikacijski organ, imenovan s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Znak rdeče lastovke je dodatno jamstvo kakovosti tako za pridelovalce in proizvajalce kakor tudi za končne kupce. Sporoča, da se proizvod razlikuje od sorodnega po določenih značilnostih glede proizvodnje ali sestave, kakovost pa se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami tako proizvodnje kot končnega izdelka na prodajnih policah. Med blagovne znamke Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF pa je pod 15 mg na kg medu. Voda in HMF sta dve glavni in ključni lastnosti za določanje kakovosti medu, po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMF na kg medu.

Ogled certifikata Simbol višje kakovosti - znak rdeče lastovke
 

COSMOS certifikat za organsko kozmetikoV podjetju Medex smo ponosni prejemniki Cosmos certifikata za organsko kozmetiko, s katerim je bila nagrajen naš balzam za ustnice Bio Elanosol Care, ki vsebuje vsaj 95% organskih sestavin. Naši elanosoli so na voljo v petih različicah in negujejo z naravnimi učinkovinami kot so naravni čebelji vosek, med, olje rakitovca, propolis, eterično olje čajevca, eterično olje sivke ali vitamin E. Cosmos je mednarodni standard za naravno in ekološko kozmetiko. Njegovo ime je sestavljeno iz okrajšav angleških besed COSMetic Organic Standard. Zahteve standarda opredeljujejo dovoljene sestavine kozmetičnega izdelka  in embalaže, pri čemer se upošteva celosten vpliv izdelka na človeka in okolje. Cosmos opredeljuje zahteve za naravno kozmetiko in za ekološko kozmetiko. Izdelki z oznako Cosmos Organic, ki ga je prejel naš elanosol, morajo biti izdelani iz najmanj 95% rastlinskih sestavin ekološkega porekla, ki morajo hkrati predstavljati najmanj 20% celotne teže.

Ogled certifikata Cosmos


Excellent SMESpletni certifikat »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia« je priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem. Poglavitni nameni izdaje certifikata so povečevanje transparentnosti trga, promocija dobrih srednjih, malih in mikro podjetij, varnega poslovanja ter dobrih poslovnih običajev, kar so tudi smernice EU za spodbujanje malih in srednjih podjetij k večji poslovni odličnosti. Imetnik certifikata pridobi danes zelo potrebno kredibilnost pri poslovanju tako v domačem kot mednarodnem poslovnem okolju. Osnova za izdajo certifikata je bonitetna ocena in redni monitoring bonitetne hiše Coface Slovenija ter spletna tehnologija SafeSigned®, ki preprečuje kopiranje tega znaka kakovosti iz naše spletne strani. V Medexu si prizadevamo za odličnost na vseh ravneh svojega delovanja, zato smo se odločili, da pridobimo tudi spletni certifikat Excellent SME Slovenia. Tudi tako kažemo svojo zavezo poslovni odličnosti in da smo zaupanja vredno podjetje. Pridobitev certifikata pa je tudi eden od temeljev še tesnejšega in zaupanja vrednega sodelovanja s poslovnimi partnerji.

 

Priljubljeni