Dogodki

Aleš Mižigoj, izjemen podjetnik in manager, letos dopolnil 90 let

Datum :13.11.2018

Najstarejši še aktivni manager Aleš Mižigoj je napolnil 90 let. Ob tej priložnosti so mu čestitali mnogi, med drugim tudi Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in Ekonomska fakulteta v Ljubljani. Gospodarska zbornica Slovenije mu je podelila tudi Jubilejno priznanje za izjemen življenjski jubilej in odličen prispevek h gospodarskemu razvoju Slovenije. Aleš Mižigoj je v podjetju Medex ustvarjal polnih 57 let, aktivno pa ga je vodil prek 40 let. Ob tem jubileju je napovedal, da ob napolnjenih 90. letih odhaja v zasluženi pokoj.

Aleš in Aleša Mižigoj, foto: Mediaspeed

  Aleš Mižigoj je vodenje Medexa prevzel leta 1961 in ga takrat rešil pred stečajem. Slabo desetletje kasneje je bil Medex že največji prodajalec medu in ostalih čebeljih pridelkov v Jugoslaviji. Takrat se je začelo tudi sodelovanje z zdravniki ter uporaba čebeljih izdelkov v namene zdravljenja. Leta 1972 je odprl sodoben proizvodni objekt na Linhartovi cesti v Ljubljani, ki so ga leta 1999 razširili. Leta 2001 je direktorski položaj prepustil hčeri, Aleši Mižigoj, Aleš Mižigoj pa je v podjetju ostal kot njen svetovalec. Leta 2016 mu je Združenje Manager podelilo priznanje za življenjsko delo za dosežke na področju managementa. Letos, ko je dopolnil 90 let, je napovedal upokojitev in hkrati dejal: »Obljubim, da bom tudi naprej delal, kolikor bom mogel, in v korist čebelarjev


Aleš Mižigoj; foto:  Mediaspeed

Praznovanja častitljivega jubileja in upokojitve hkrati so se udeležili tudi pomembni gostje slovenskega gospodarstva. Predsednik Združenja Manager, Aleksander Zalaznik, je občudovanje strnil v misel: »Vsem nam, ki vas z distanco in občudovanjem opazujemo, ste nam vzor za čistost, motivacijo in delo v poznih letih«.


Aleš Mižigoj in Aleksander Zalaznik; foto: Mediaspeed

Izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, Samo Hribar Milič, je spomnil na priznanje, ki ga dobil pred dvema letoma za izjemne dosežke in dodal: »Mislim, da ste lahko ponosni, da je podjetje pustilo v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije izjemen pečat in da ga zapuščate v varnih rokah. Borbenost ostaja zapisana v genih Medexa tudi v prihodnje


Samo Hribar Milič in Aleša Mižigoj; foto: Mediaspeed


Medex nadaljuje začrtano pot razvoja prehranskih dopolnil s čebeljimi pridelki in z drugimi naravnimi sestavinami. Temelji, ki jih je postavil Aleš Mižigoj, so trdni in pravi tudi za prihodnje generacije.


Tri generacije Medexa - Aleša in Aleš Mižigoj, Martin Kandus; foto: Mediaspeed
 

"Po čebelah se ravnaj". - Aleš Mižigoj


Foto: Mediaspeed
 

Arhiv novic

Priljubljeni