Družinski izlet v (ne)znano!

Družinski izlet v (ne)znano!

08. november 2022
Čas branja: 4 min
uroš in antea - razgled

Izleti in hribolazenje z malim otrokom in dvema psoma je včasih pravi izziv. Je pa zato toliko bolj zabavno, saj v iskanje novih dogodivščin vložimo toliko več skupnega časa in organizacije.

"Zgoraj je nor razgled na Dolomite in na Gardsko jezero in na sami gori je veliko pohodniških poti, ki jih lahko prehodiš tekom dneva."

Predlog za izhodišče

Debate z ostalimi družinami, brskanje po spletu in spraševanje za predloge na socialnih omrežjih nam tovrstno načrtovanje precej olajšajo, zato z veseljem pomagamo tudi ostalim.

Super ideja za izlet, ki bi jo zagotovo priporočali mladim družinam, ki si želijo izkusiti nekaj novega, je izlet na Gardsko jezero v Italiji, natančneje vzpon na Monte Baldo. Veliko je odličnih in res lepih hotelov tik pod goro, ki jih izven sezone dobiš za odlično ceno. Mi smo si izbrali idiličen hotel blizu vzpenjače, s katero smo se v dopoldanskem času povzpeli na goro Monte Baldo.

monte_baldo_-_uro_in_antea

S seboj vzemite sendviče in prigrizke!

Na samem vrhu je prečudovito! Zgoraj je nor razgled na Dolomite in na Gardsko jezero in na sami gori je veliko pohodniških poti, ki jih lahko prehodite tekom dneva. Če vam ni škoda denarja, si seveda na vrhu lahko privoščite tudi kosilo, ampak naj povem, da je porcija pečenega krompirčka 6€ … Ups. Mi smo ubrali drugo pot, saj je del izkušnje tudi sama priprava na celodnevno hribolazenje. V hotelu smo si spacali sendviče, štručke in še nekaj zdravih prigrizkov ter sadja, predvsem pa se res hudo najedli zajtrka. Le kdo ne uživa v hotelskem zajtrku, kajne?

No, po nekaj prehojenih kilometrih - po sami gori smo jih namreč naredili skoraj deset - smo se v času kosila usedli na travnik na vrhu gore, kjer je bil prečudovit razgled in jedli. Čudovita izkušnja! Pa prav nič hudega, če se kakšen dan preživi od sendvičev, sadja in zdravih energijskih prigrizkov.

Bodite pozorni na vreme

Malce je treba biti pozoren le na vreme in se prav čas odpraviti nazaj proti Malcesinu. Sicer pa je lahko vsak izlet, pa četudi samo do sosednje vasi, prava dogodivščina, če si jo takšno narediš.

Več o družini Bitenc

Anteo in Uroša smo povprašali o osebnih ciljih, kaj ju pri teh motivira in kako kombinirata družinsko življenje z obiskovanjem hribov. Na naših 7 medenih vprašanj sta pripravila 7 simpatičnih in iskrenih odgovorov.

Bi ju radi še bolje spoznali?

Sledite jima na njiunih osebnih profilih: