-20%
Vsi produkti

Lipov med Zlati panj, 450 g

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
8,29 EUR 6,63 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Lipov med blagovne znamke Zlati panj je med slovenskega porekla, ki je pridobil znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, imenovan s strani MKO Republike Slovenije.

Od ostalih medov se Lipov med blagovne znamke Zlati panj razlikuje po dveh glavnih lastnostih, ki sta ključni za določanje kakovosti: to sta stopnja HMF, ki je pokazatelj stopnje pregretosti medu, ter vsebnost vode. Lipov med blagovne znamke Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF pa je pod 15 mg na kg medu (po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMF na kg medu).

Lipov med je svetlo rumene barve, z značilnim vonjem po lipovem cvetju in ima izrazit, dolgo trajajoč, malo pekoč okus po mentolu. Ni nujno vedno bister in po navadi hitro kristalizira.

Lipov med lahko uživamo samostojno, okusen pa je tudi na kruhu, v čaju, kosmičih, jogurtu, skuti, pudingu ali pecivu. Lahko ga vmešate tudi v toplo vodo, mleko, čaj ali v jabolčni kis. Pri napitkih morate paziti, da niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni lipov med slovenskega porekla.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni