Recepti

Datum : 09.02.2018

Pust, pust okroglih ust … 
krofi.jpg
20180208_140542.jpg

Recept za malce drugačne krofe - pečene in z (bolj) zdravimi sestavinami. Za 1 pekač oziroma 12 krofov.

Uspeli so nam tako dobro, da smo vseh 12 pojedli takoj. Priporočamo, priprava je zabavna in enostavna, rezultat pa slasten. 
 

Sestavine
  • 200 g pirine moke 
  • pol vrečke suhega kvasa 
  • 80 g Bio kokosovega sladkorja (mletega) 
  • 1 jajce 
  • 1,5 dl mleka (lahko tudi rastlinskega izvora: mandljevo, riževo, ovseno,…) 
  • 30 g Bio deviškega kokosovega olja Cocomi
  • 1 žlica olja 
  • 50 g mletih lešnikov ali mandljev 
  • marmelada
  • mleti sladkor v prahu za posipanje (lahko tudi dodatno zmleti Eritritol)

Priprava

V skledi dobro premešamo moko in suhi kvas. Dodamo sladkor, jajce in mlačno mleko ter mešamo nekaj minut. Dodamo staljeno kokosovo olje in mlete lešnike ali mandlje. Testo pokrijemo in vzhajamo na toplem približno 20 minut. Pekač za krofe naoljimo in modelčke do polovice napolnimo s testom. Tega lepo razporedimo, pokrijemo in še enkrat vzhajamo približno 30 minut. Pečemo pri temperaturi 180 °C od 20 do 25 minut. Pečene krofe vzamemo iz pekača, luknjice napolnimo z marmelado in še vroče potrosimo s sladkorjem v prahu.



 
Spletna trgovina

Medex priporoča