All products

Kostanjev med Zlati panj, 450 g

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

Naj ne diši po kostanju le jeseni. S kostanjevim medom si lahko popestrite vašo prehrano skozi vse leto.

Točeni kostanjev med blagovne znamke Zlati panj iz Medexa je slovenskega porekla in je pridobil znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, imenovan s strani MKO Republike Slovenije.

Kostanjev med blagovne znamke Zlati panj se od ostalih medov razlikuje po dveh glavnih lastnostih, ki sta ključni za določanje kakovosti medu. To sta stopnja HMR, ki je pokazatelj pregretosti medu, ter vsebnost vode. Kostanjev med blagovne znamke Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF pa je pod 15 mg na kg medu (po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMR na kg medu).

Kostanjev med je najbogatejši med s cvetnim prahom, zato ima še posebno vrednost in predstavlja odlično živilo v vaši prehrani. Velika količina cvetnega prahu mu daje nekoliko grenak okus, a tudi aromo, ki odlično dopolni okus slaščic, kave ali mlačnega mleka. Kostanjev med je vedno bister in le redko kristalizira. Nepogrešljiv je predvsem v hladnejših dneh, uživanje kostanjevega medu pred spanjem pa vas bo pospremilo v miren spanec.

Kostanjev med uživajte samega z žlico, lahko ga namažete na kruh, zaradi svoje značilne arome pa je nepogrešljiv tudi pri peki peciva in potic. Priporočljiv je tudi za sladkanje kave ali popestritev okusa naravnim sokovom in čaju.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni kostanjev med slovenskega porekla.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni