Vsi produkti

Junglemix junior

(5 ocena)

Napitek v prahu za rast in razvoj kosti s kalcijem, magnezijem in vitamini, s sokom pomaranče. Za otroke od 3. leta dalje.

Ob nakupu prejmete darilo: živalski merilni trak in blokec

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost , vid , zobje , mišice
Oblika izdelka: napitek
Pakiranje izdelka: neto količina: 15 vrečk po 8 g
12,99 EUR
DODAJ V

Ali veste, da kar 79 % predšolskih otrok ne uživa dovolj kalcija?

Pomanjkanje kalcija je vedno bolj pogost problem pri otrocih v obdobju rasti. Raziskava v Sloveniji je pokazala, da kar 79 % predšolskih otrok ne dosega dnevno priporočenega vnosa kalcija.1 Najpogosteje so pomanjkanju izpostavljena dekleta, saj v določenem obdobju rastejo precej hitreje kot dečki. V procesu odraščanja kosti hitro rastejo, zato so za pravilen razvoj kosti potrebni višji vnosi kalcija kot pri odraslih.

 

Zakaj izbrati Junglemix junior iz Medexa?

Junglemix junior je napitek v prahu za zdravo rast in razvoj kosti naših najmlajših. Priporočamo ga predvsem zato, ker:
 • vsebuje biorazpoložljiva minerala kalcij in magnezij,
 • sta kalcij in magnezij v optimalnem razmerju 2:1 za učinkovito absorpcijo,
 • vsebuje vitamina D3 in K2, ki z vzajemnim delovanjem pripomoreta k boljši absorpciji kalcija,
 • je obogaten še z dodatnimi 10 vitamini za celostno delovanje,
 • je odličnega okusa pomaranče,
 • je brez umetnih arom, barvil in sladil
 • in je pakiran v privlačno interaktivno embalažo.


vitamini in minerali za otroke
 


Kakšni so znaki pomanjkanja kalcija?

Prenizek vnos kalcija v daljšem obdobju v času rasti lahko privede do pomanjkljive mineralizacije kosti in izgube kostne gostote, kar lahko v kasnejšem obdobju življenja poveča tveganje za razvoj osteoporoze. Študije kažejo, da je 10 % povečanje najvišje kostne mase ob izstopu iz mladosti povzročilo 50 % zmanjšanje tveganja za osteoporozo v kasnejšem obdobju.2 Telo se proti pomanjkanju kalcija namreč bori s tem, da ga črpa iz kosti in nadomesti tisti kalcij, ki ga bi sicer dobilo s hrano ali s prehranskim dopolnilom.
 
Pomanjkanje kalcija upočasni rast in mineralizacijo kosti v procesu rasti, zato je za optimalen razvoj kosti in zob izredno pomembno, da ga otroci v obdobju rasti zaužijejo dovolj. Težava pa ni le v nezadostnem uživanju, temveč tudi v absorpciji kalcija iz črevesja v kri in pravilni porazdelitvi kalcija v telesu.

Za to so ključni predvsem vitamin D, vitamin K in magnezij.
 

Vitamin D3 in raven kalcija v krvi

Zagotovo ste že slišali, da vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema. A to ni edina vloga vitamina D v našem telesu. Vitamin D prispeva tudi k normalni ravni kalcija v krvi. Slednja funkcija je pri otrocih še zlasti pomembna. Dobra absorpcija kalcija namreč omogoča normalen razvoj in tvorbo kosti. Predšolski otroci naj bi po slovenskih študijah dosegali približno 21 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina D.1  Vitamin D torej omogoča, da se kalcij bolje absorbira iz črevesja. Njegovo delovanje je mnogo boljše v kombinaciji z ostalimi vitamini in minerali (na primer z magnezijem) kot pa če uživamo kalcij ločeno. Brez vitamina D se absorbira le 10 - 15 % kalcija.
 


Priporočena dnevna količina kalcija pri otrocih
Referenca: NIJZ (2020) Referenčne vrednosti za dnevni energijski vnos
 

Za otroke pomemben vitamin K2

Vitamin K skrbi za mineralizacijo kosti. Mineralizacija kosti pomeni, da se kalcij uspešno in zadostno iz krvi nalaga v kosti. To poteka prek beljakovine osteokalcin, aktivacijo katere omogoča vitamin K. Pomembno je, da izberemo pravilno obliko vitamina K.

Vitamin K obstaja namreč v več oblikah. V rastlinah je prisoten v obliki K1 (filokinon), ki pa se zaradi prisotnosti organskih kislin slabo absorbira. V telesu vpliva predvsem na pravilno strjevanje krvi in ​​ne na aktivacijo osteokalcina. Za normalno mineralizacijo kosti je bolj primeren v obliki K2 (menakinon), ki se tudi bolje absorbira in je prisoten v hrani živalskega izvora. Zato je pomembno, da otroci poleg širše dostopnega vitamina K1 dobijo vitamin v obliki K2.

Junglemix junior vsebuje patentirano mikrokapsulirano obliko vitamina K K2VITAL® Delta, ki je boljša od preostalih K2 oblik na tržišču. Ponaša se z visoko biorapoložljivostjo in je najbolj stabilen prav v izdelkih z dodanimi minerali (kot sta kalcij in magnezij).

 

Vzajemno delovanje Ca, Mg in vitaminov D3 in K2

Magnezij in vitamin D3 telesu pomagata pri učinkoviti absorpciji in uporabi kalcija. Magnezij pretvarja vitamin D3 v aktivno obliko, tako da ta lahko pomaga pri absorpciji kalcija v črevesju. Magnezij stimulira tudi hormon kalcitonin, ki ohranja kostno strukturo in črpa kalcij iz krvi in mehkih tkiv nazaj v kosti. Vitamin D3 poveča absorpcijo kalcija iz črevesja v krvni obtok, vitamin K2 pa poskrbi, da se kalcij učinkovito porazdeli v kosti. Zato je zadostna količina obeh mineralov in vitaminov izredno pomembna pri optimalni izrabi kalcija v vseh starostnih obdobjih. Še zlasti pa pri najmlajših v obdobju rasti.

Za močne kosti potreben kalcij, vitamin D3, magnezij in K2

Visoka vsebnosti kalcija in magnezija v Junglemix junior

Junglemix junior vsebuje kar 30 % priporočenega dnevnega vnosa kalcija in 32 % priporočenega dnevnega vnosa za magnezija. Ob upoštevanju, da ima vaš otrok redno vsakodnevno prehrano z dodatnim vnosom kalcija in magnezija iz Junglemixa zagotovo prejme zaužije zadostno količino teh dveh nepogrešljivih mineralov.

Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Z vitaminskimi dopolnili ne nadomestimo zdrave prehrane, lahko pa zagotovimo dodaten vnos dnevno potrebnih vitaminov in mineralov, ki jih naši otroci še kako potrebujejo.
 

Optimalno razmerje kalcija in magnezija je 2:1

Magnezij ohranja topnost kalcija in pomaga pri njegovem prenosu skozi celične membrane. Tako zagotavlja, da se kalcij namesto v mehka tkiva (srce, ožilje) odlaga v kosti. Kalcij in magnezij v razmerju 2:1 poskrbita za optimalno absorpcijo in ohranjanje ravnovesja obeh mineralov v telesu. Zato Junglemix junior vsebuje 240 mg kalcija in 120 mg magnezija.

 

Zakaj je pomembna biorazpoložljivost mineralov?

Biološka uporabnost mineralov se poveča, če so soli kalcija ali magnezija dobro topne v vodi. Zato je ključno, da sta obe soli v prehranskem dopolnilu dostopni v ustrezni obliki. Kalcij je v organski obliki kalcijevega laktata in magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki sta dobro topni v vodi.

 

Kako deluje Junglemix junior?

Junglemix napitek je uravnotežena kombinacija kalcija, magnezija in vitaminov za podporo močnih kosti, zob in mišic:
 • Kalcij in vitamin D sta potrebna za normalno rast in razvoj kosti otrok.
 • Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob.
 • Magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Magnezij in kalcij prispevata k delovanju mišic.
 • Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih in prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
 • Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti.
 • Vitamini C, E in riboflavin imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
 • Vitamin A ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida in delovanju imunskega sistema. Vitamina B12 in B6 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
 • Tiamin ima vlogo pri delovanju srca.
 • Niacin prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.


Komu je namenjen Junglemix junior?

Junglemix junior priporočamo:
 • za otroke od 3. leta in mladostnike,
 • za otroke, ki ne uživajo/ne smejo uživati določenih skupin živil (mleko in mlečni izdelki),
 • za otroke, ki ne jedo oziroma jedo premalo zelenjave, sadja, rib,
 • še posebej v jesenskem in zimskem času, ko je hrana manj bogata z vitamini in minerali.


 

Kdaj v dnevu priporočamo uživanje napitka?

Uživanje napitka Junglemix junior priporočamo pred obrokom. Junglemix junior v vrečkah s sokom pomaranče je odličnega okusa. Vsebino vrečke stresemo v kozarec, dolijemo 1 dl vode, pomešamo in spijemo.


 

Kreativna spodbuda z interaktivno embalažo

Junglemix junior je otrokom prilagojen tako po vsebini kot po izgledu. Vsaka vrečka predstavlja eno izmed živali iz pragozda in njeno začetnico. Tako lahko otroci vsak dan spoznavajo živalsko kraljestvo, ponavljajo abecedo ali pa se igrajo z naprstnimi lutkami. Notranja stran embalaže pa ima skrito pobarvanko z uganko, s pomočjo katere se bodo najmlajši še dodatno spodbujali in negovali svojo kreativnost.

 

Junglemix junior - minerali in vitamini za rast in razvoj otrok

Spoznavanje živali, učenje abecede, zabavna pobarvanka ter izdelek, ki poka od kombinacije kakovostnih vitaminov in mineralov, potrebnih za rast in razvoj otrok. Vse to najdete v najnovejšem prehranskem dopolnilu iz Medexa, Junglemix junior. Poskrbite za optimalen vnos vitaminov in mineralov na interaktiven način!
 
Interaktivna embalaža Junglemix junior, vitamini in minerali za otroke
 
 

Darilo ob nakupu: živalski merilni trak in blokec

Ob nakupu vitaminov in mineralov Junglemix junior prejmete živalski merilni trak in blokec. Da boste lahko merili, kako vaši navihanci zdravo rastejo in si zabeležili najbolj zabavne »lumparije«. 
 

Pogosta vprašanja

Ali imate še dodatna vprašanja? Nekaj najbolj pogostih smo zbrali tule.


1. Kakšna je vloga kalcija v organizmu?

Kalcij je eden najpomembnejših mineralov v človeškem telesu, še posebej pomemben pa je v procesu odraščanja, saj vpliva na rast kosti in zob. 99 % kalcija se v obliki kalcijevih fosfatnih soli nahaja v kosteh in zobeh ter jim daje trdnost in strukturo. Na drugi strani pa kalcij v kosteh služi kot zaloga kalcija, če slučajno pride do pomanjkanja v telesnih tekočinah.
Preostali 1 % kalcija pa najdemo v krvi, plazmi, izvencelični tekočini, živčevju, srcu, mišicah v obliki kalcijevih ionov.

 

2. Kakšna je absorpcija kalcija v telesu?

Pri otrocih je absorpcija kalcija v telo 50-60 %, ko pa se rast ustavi, ta številka pade na 25 %. Če v telesu kalcija primanjkuje, se absorpcija spet poveča.
 
Absorpcijo lahko povečamo tudi s pomočjo vitamina D. Kalcijeve pripravke je treba za dobro absorpcijo raztopiti. Biološka uporabnost se na splošno poveča, če je kalcij dobro topljen. V Junglemixu je kalcij v obliki kalcijevega laktata, ki je biorazpoložljiv.

 

3. Kakšna je vloga magnezija v organizmu?

Magnezij pomaga ohraniti idealno razmerje med kalcijem in magnezijem. Otroci in mladostniki zaradi hrane osiromašene z magnezijem, zaradi hitrega življenjskega sloga in neredne prehrane ne dobijo dovolj magnezija.
 
Naše telo nima možnosti sam tvoriti magnezija, zato ga vanj vnašamo s prehrano.
Težko bi našli proces, v katerem magnezij ni vsaj posredno udeležen, saj služi kot strukturni del (proteinov, nukleinskih kislin) kosti in zob.

 

4. Pet znakov pomanjkanja magnezija

 • mišični krči
 • nenehna utrujenost, pomanjkanje motivacije za delo in učenje
 • zbujanje ponoči
 • slabo razpoloženje in razdražljivost
 • trzanje očesa
 

5. Kakšna je vloga vitamina D v organizmu?

Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih in prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
 
Strokovnjaki so ugotovili, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema.
Ravno zaradi tega so optimalne količine vitamina D v krvi izredno pomembne za delovanje imunskega sistema.
 
Naše telo je vitamin D sicer sposobno proizvajati tudi samo, in sicer na naravni sončni svetlobi, predvsem v najtoplejšem delu leta. Vendar kljub temu tudi v poletnih mesecih večina Slovencev ne dosega zadostnih ravni vitamina D, v hladnejšem delu leta pa ta številka naraste celo na 80 %. Zato je pomembno, da ob pomanjkanju vitamina D v krvi ta pomemben vitamin dodajamo tudi v obliki prehranskega dopolnila.

 

6. Kakšna je vloga vitamina K2 v organizmu?

Vitamin K2 aktivira osteokalcin, ki kalcij integrira v kost, aktivira tudi beljakovine, ki vežejo odvečni kalcij, da prepreči odlaganje kalcija v arterijah.
 
V izdelku Junglemix junior je uporabljena patentirana in klinično preizkušena oblika vitamina K2 (menakinon-MK-7), ki je dvakrat zaščiten in je edina oblika, ki je stabilna v izdelkih s kalcijem in magnezijem.
 
Vitamin K2 ima pomembno vlogo pri normalnem strjevanju krvi in zdravju kosti. Med njegove najpomembnejše funkcije sodi aktiviranje ključnih beljakovin, ki pripomorejo k odlaganju, vezavi in prenosu kalcija v kosteh.

Junglemix junior darilo ob nakupu
    
 

Ne naročate prek spleta? Poiščite Junglemix junior v fizični trgovini!

Poleg Medexove spletne trgovine Junglemix junior najdete še v:
 • Medex fizični trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani
 • Lekarnah
 • Drogerijah DM
 • Drogerijah Müller
 • Drogerijah Tuš
 • Hipermarketih Interspar
 • E. Leclercu

V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.Proizvajalec: Medex d.o.o., SlovenijaUporabljeni viri
1 - Hlastan Ribič C., Pokorn D., Polipnik R., Kulnik D. Prehranski vnos slovenskih predšolskih otrok. Slovenska pediatrrija 2006; 13: 25-31.
2 - Bailey, D. A.: The Saskatchewan padiatric bone mineral accrual study: bone mineral acquisition during the growing years. International Journal of Sports Medicine, Vol 18, S191-S194,1997.
Priporočena dnevna količina:
Priporočena dnevna količina je ena vrečka za otroke starejše od 3 let.

Postopek priprave:
Vsebino vrečke stresite v kozarec, prelijte s 100 ml vode, premešajte.

Priporočeno uživanje:
Priporočamo uživanje pred obrokom.

Opozorilo:
 • Magnezij ima lahko odvajalni učinek, če se to zgodi prepolovite odmerek, zmanjšajte vnos.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.
Sestavine: fruktoza, kalcijev laktat, magnezijev citrat, sredstvi za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijevi karbonati), zgoščen pomarančni sok v prahu (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče 1,3 %), vitamin C (L-askorbinska kislina), vitamin E (DL-alfa-tokoferil acetat), vitamin A (retinil palmitat, beta-karoten), naravna aroma pomaranče v prahu, vitamin D (holekalciferol), vitamin K (menakinon-MK-7), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin B2 (riboflavin), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina), vitamin B12 (cianokobalamin), sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid.
Vsebnost Na priporočeno dnevno količino
(na 1 vrečko = 8 g)
% PDV*
Kalcij 240 mg 30
Magnezij 120 mg 32
Vitamin D 10 µg 400 IU 200
Vitamin K 20 µg 26,7
Vitamin C 40 mg 50
Vitamin A 400 µg 50
Vitamin E 6 mg 50
Vitamin B12 0,75 µg 30
Folna kislina 100 µg 50
Vitamin B6 0,7 mg 50
Pantotenska kislina 3 mg 50
Niacin 8 mg 50
Vitamin B2 (riboflavin) 0,7 mg 50
Vitamin B1 (tiamin) 0,55 mg 50

*PDV = priporočen dnevni vnos

Priljubljeni