-20%
Vsi produkti

Gozdni med iz Slovenije, 450 g

Gozdni med je temen med, bogatega vonja in okusa.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: hrana
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec; 450 g
8,99 EUR 7,19 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Gozdni med iz Slovenije

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Gozdni med v sebi združuje najboljše, kar se skriva v gozdu. V gozdnem medu boste zaznali aromo po smoli, orehih, lešnikih, zeliščih, karamelu in suhem sadju. Od drugih vrst medu se razlikuje po posebni kemijski sestavi, saj je gozdni med naravna mešanica nektarskega in maninega medu. Lahko je moten ali bister ter tudi kristaliziran.

Poreklo: Slovenija


Vsak kozarec medu, napolnjen v Medexu, je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. 

PREVERI MED

Več o motivu na embalaži 
Poslikane panjske končnice so edinstvena slovenska kulturna dediščina, ki prikazujejo življenje kmečkega prebivalstva v sredini 18. stoletja. Eden izmed najbolj slikovitih je motiv »Žena, ki vleče moža iz gostilne«.

Gozdni med uživajte samostojnega z žlico, odlično se poda k črnemu kruhu, skutnim jedem, nepogrešljiv je v omakah in polivkah.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Gozdni med iz Slovenije

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 1389 kJ/326,8 kcal
Maščobe 0 g, od tega: nasicene mašcobe 0 g
Ogljikovi hidrati 81,4 g, od tega: sladkorji 81,4 g
Beljakovine 0,3 g
Sol 0,018 g

Priljubljeni