All products

Gelée royale sport

matični mleček, L-karnitin in vitamin B12 v raztopini

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: raztopina
Pakiranje izdelka: 10 fiol po 9 ml; neto količina: 90 ml
14,39 EUR
DODAJ V

Gelée royale sport v priročnih fiolah ohranja kompleksno naravno sestavo matičnega mlečka in je enostaven za uporabo.

Z izdelkom Gelée royale sport bo vaša prehrana še kakovostnejša, športni cilji pa lažje dosegljivi. 

Začnite ga uživati že danes ter poskrbite za naravno zaščito vašega imunskega sistema in dobro počutje.


Ena fiola Gelée royale sport vsebuje:

  • 1000 mg L-karnitina
  • 2,5 μg (100 % PDV*) vitamina B12
  • 1000 mg matičnega mlečka, od tega 14 mg 10 HDA

*PDV = priporočen dnevni vnos


L-karnitin je spojina, ki se naravno pojavlja v mišicah in sodeluje pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije, kjer pride do oksidacije maščobnih kislin ter posledično do proizvodnje energije.

Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema ter ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.

Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenojska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Priporočena dnevna količina je vsebina 1 fiole. Zaužijemo jo 30 – 60  minut pred fizično aktivnostjo.

Priporoča se osebam, ki se ukvarjajo s športom oziroma z različnimi fizičnimi aktivnostmi.

Rahlo pekoč okus izdelka in usedlina na dnu fiole sta posledici naravnih lastnosti sestavin. Pred uporabo pretresite!

Opozorilo:
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Voda, emulgator: sirup sorbitola, L- karnitin, sveži matični mleček 10 %, kislini: citronska kislina, vinska kislina, vitamin B12 (cianokobalamin), konzervans: kalijev sorbat, naravna aroma.
 

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (1 fiola = 9 ml = 10,2 g)
L- karnitin  1000 mg  
Vitamin B12 2,5 µg         100 % PDV*
Sveži matični mleček 
od tega:
10 HDA
1000 mg
 
14 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos
 

Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

L-karnitin je spojina, ki se naravno pojavlja v mišicah in sodeluje pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije, kjer pride do oksidacije maščobnih kislin ter posledično do proizvodnje energije. Ima ključno vlogo pri presnovi energije iz maščob, hkrati pa pospeši absorpcijo kisika med aktivnostjo in poveča energijo.

Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema ter ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.

Priljubljeni