Zdravje in dobro počutje

istock_494206383.jpg
»Babica mi v zdrobu raztopi še kocko sladkorja. In popoldne lahko gledam televizijo. Pred spanjem pa mi ni treba vsak večer pod tuš.« So vam taki otroški ugovori znani? Kaj pa babičin odgovor na vašo prošnjo, da naj otroku vendarle ne uresniči prav vsake želje:  »Babice smo zato, da vnuke razvajamo.«?

Čeprav bi mama pri vzgoji in skrbi za otroke marsikdaj ravnala drugače kot babica, lahko prav babica s svojimi življenjskimi izkušnjami, časovno neobremenjenostjo in radostjo poskrbi za dobro počutje otroka. Ta vrednost babice še posebej zasije jeseni, ko sivi dnevi v okolje prinesejo tudi večje število virusov, ki se jim otroci le stežka popolnoma izognejo. Ko občasno smrkanje in pokašljevanje preraste obliko, s katero gre otrok še lahko v šolo ali vrtec, je pomoč babice več kot dobrodošla. Ko pride otrok v njeno dnevno skrb, babica iz rokava potegne vse svoje recepte proti boleznim še iz časov, ko je imela sama majhnega otroka. Če so delovali takrat, ni razloga, da ne bi tudi danes.

Imate tudi v vaši družini babico, ki še vedno hrani »čudežne« recepte, ki otroku pričarajo dobro počutje in mu vrnejo razigranost; babico, ki ji brez slabe vesti prepustite varstvo otroka, ko ga virusi zadržijo doma?

V Medexu menimo, da je treba take babice, ki radostno prevzamejo dnevno skrb za otroka, še posebej pohvaliti in predstaviti. Na naši spletni strani bomo do konca meseca oktobra zbirali predloge, predstavitve in pohvale vaših babic, na koncu pa tudi z vašo pomočjo eni izmed njih podelili naslov »Moja čudežna babica.«

Predstavite nam vašo skrbno babico in skupaj z njo sodelujte v nagradnem natečaju Moja čudežna babica. 

Vnesite še informacije o sebi, da vas lahko obveščamo o dogajanju v natečaju Moja čudežna babica.

Ob oddaji obrazca preverite vaš email in potrdite prijavo.

Spletna trgovina

Medex priporoča