Pred nami je mesec, ko razmišljanje o poletju postaja vsakdanja tema. Največji navdušenci nad morjem, soncem in golo kožo si ga celo že privoščijo. Tisti, ki jih ob koncu šolskega ali študijskega leta čakajo še izpiti ali kontrolne naloge, s katerimi si še lahko priborijo boljšo oceno, pa junija ne povezujejo le z lahkimi oblačili, pač pa tudi s težko matematiko. Kako v en mesec razporediti šolsko ali študijsko snov celega leta? Kako učenje uskladiti še z zaključnimi prireditvami pri interesnih dejavnostih in če si privoščijo prost vikend, koliko več ur morajo učenju posvetiti med tednom?

V stresno zaključevanje šolskega leta smo marsikdaj vključeni tudi starši, pa naj gre za mlajše ali starejše, lahko že tudi polnoletne otroke. Mame in očetje pač težko zlezemo iz svoje kože, pod katero hote ali nehote nosimo tudi skrb za šolski uspeh svojih otrok. A prav je, da se v mesecu, ko je situacija pri mnogih najbolj napeta, zavedamo nekaj stvari:
  • Petice in štirice so vredne toliko, kolikor znanja ob njih ostane tudi za naslednja leta. Nekomu bo trojka dala boljšo popotnico za naprej.
  • Nervozno sedenje ob otroku in prigovarjanje, kaj vse se mora še naučiti in kako slabo se je pripravil za zadnji test, ne koristi nikomur – niti otroku, niti staršu.
  • Pri treh popravnih testih se je težko za vse pripraviti 100-odstotno. Otrok naj se zato osredotoči predvsem na snov, pri kateri mu do boljšega razumevanja manjka le malo razlage.
  • Včasih je za učno pomoč otroku bolje prositi osebo, ki je z otrokom čustveno manj povezana, določeni otroci pa morda potrebujejo le iskren pogovor ali nekaj dragocenih ur s starši, med katerimi bodo pridobili zaupanje vase in spodbudo za uspešen zaključek šole.
  • Študenti so odrasle osebe in bi že morali znati sprejemati odgovornost za svoja dejanja.
Pri lažjem sprejemanju dejstev in soočanju s koncem šolskega leta si lahko pomagamo tudi z rastlinskimi izvlečki in vitamini, ki prispevajo k zmanjševanju stresa in obremenitev. V kapsulah Stres kontrol smo v ta namen združili rožni koren oz. rhodiolo roseo in vitamin B6. Njun učinek se pokaže v nekaj urah po zaužitju, za ohranjanje »mirnih živcev« pa jih je v stresnem obdobju priporočljivo jemati vsak dan.
 
Če se vam morda zdi, da vam je že maj pobral toliko živcev in energije, da ste nad junijem že skoraj obupali, pa verjetno še ne poznate naše naravne energije, ki traja. Guarana natural energy ni le simpatična steklenička, ki gre v vsako torbico ali žep, je prava motivatorka, pripravljena, da s svojo energijo napolni tistega, ki uresničuje svoj cilj – ali skrbi za dobro družinsko vzdušje.
 
Lahka oblačila in težka matematika so združljivi – le povezovanja se je treba lotiti s pravega konca, na kar se da umirjen način in brez panike.
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Priljubljeni