Recepti

Datum : 27.06.2017
Avtor : Simon in Sašo Šketa  

Kaj narediti, ko je enostavno preveč bučk? Torto! Kdo bi si mislil, da lahko v biskvitu torte uporabiš še kakšno drugo zelenjavo poleg korenčka. :)

Recept je prispeval Sašo Šketa, so-avtor portalov SKETA.si in PRESNO.si.
buckin_biskvit.jpg

Sestavine

 

BISKVIT
  • 350 g moke
  • ena bučka
  • 170 g kokosovega (ali rjavega) sladkorja
  • 100 g pistacij
  • 80 ml stopljenega kokosovega olja
  • 3 dl rastlinskega mleka
  • 1 jž jabolčnega kisa
  • 2 čž cimeta
  • 1 čž kardamoma
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 čž sode bikarbone
  • 1/2 čž soli

ČOKOLADNA KREMA
  • 100 ml kokosovega olja
  • 100 ml rastlinskega mleka
  • 200 g sladkorja v prahu (ali 300 g mletega Eritritola)
  • 80 g kakava v prahu
  • vanilija

Priprava

VEGANSKA TORTA
  1. Najprej zmešaj sojino mleko in kis (mešanica se mora sesiriti).
  2. Zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, kardamom in sol.
  3. Ločeno zmešaj rastlinsko mleko in kokosov sladkor, dodaj še kokosovo olje in vanilijo.
  4. Tekoče sestavine primešaj k suhim in dodaj še nasekljane pistacije in naribane bučke (namesto bučk so super tudi jabolka).
  5. Mešanico vlij v tortni model premera 20 cm.
  6. Peci 50 – 60 minut pri 180 °C.

ČOKOLADNA KREMA
  1. Zmešaj rastlinsko mleko in sladkor, dodaj še kokosovo olje, kakav in vanilijo.
  2. Dobro premešaj.
 

Biskvit dobro ohladi, prereži po sredini in namaži s čokoladno kremo.

Po želji torto okrasi še s svežim sadjem, oreščki … Jaz sem uporabil cvetni prah od Medex.
 

Dober tek!

Spletna trgovina

Medex priporoča