Vsi produkti

Bio inkovske jagode

Suho sadje iz ekološke pridelave – vir vitamina C.

Blagovna znamka: Medex
Pakiranje izdelka: vrečka 150 g
7,99 EUR
DODAJ V

Inkovske jagode (lat. Physalis peruviana), poznane tudi kot fizalis ali volčja jabolka, rastejo v visokogorskem svetu Latinske Amerike. Z visoko vsebnostjo vlaknin so vir vitamina C, ki ga vsebujejo kar 25 % priporočenega dnevnega vnosa. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju. Prav tako prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje absorpcijo železa ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Dragocene jagode iz ekološke pridelave so brez dodanih sladkorjev – vsebujejo le naravno prisotne sladkorje. Prav tako jih odlikuje odličen sladko kiselkast okus.

V bio inkovskih jagodah iz Medexa se prepletata skrb za kakovost in spoštljiv odnos do narave. Pridelane so po strogih standardih ekološke pridelave in ustrezno certificirane. Skrbna pridelava in pazljiva predelava bio inkovskih jagod v skladu s pravili za presna živila in standardi EU omogočata, da se ohranijo vse naravne lastnosti sadja. Bio inkovske jagode ohranjajo polnost okusa in aromo, hkrati pa so izjemno hranljive. To celovito živilo vam bo polepšalo dan, nahranilo preobremenjene možgane in vas ponovno napolnilo z energijo, zato ga imejte vedno pri roki.

Bio inkovske jagode lahko uživate samostojno ali jih dodate svojim najljubšim smoothijem, kosmičem in slaščicam. Jagode lahko pomešate z oreščki ali drugim suhim sadjem po vaši izbiri. Uporabite jih lahko tudi pri peki peciva ali pa z njimi okrasite sladice.

Bio inkovske jagode so pakirane v embalažo, ki jo lahko ponovno zaprete, tako da ohranijo svojo kakovost tudi po odprtju. Izdelek po odprtju hranite na suhem in hladnem mestu do temperature 18 °C. Zaradi naravnega izvora pridelka lahko pride do nihanj v okusu, videzu in hranilnih vrednostih.

100 % sušene inkovske jagode iz ekološke pridelave*.

*Kmetijstvo izven EU. Kontrolira Certisys SI-EKO-03.

Hranilna vrednost Na 100 g
Energijska vrednost 1439 kJ/339 kcal
Maščobe 1,3 g
od tega:
nasičene maščobe 0,6 g
Ogljikovi hidrati 53,2 g
od tega:
sladkorji 47 g
Prehranske vlaknine 10 g
Beljakovine 9,2 g
Sol 0,05 g
Vitamin C 20 mg 25 % PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju. Prav tako prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje absorpcijo železa ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Priljubljeni