All products

Bio aronija

Suho sadje iz ekološke pridelave z visoko vsebnostjo vlaknin.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: hrana
Oblika izdelka: suho sadje
Pakiranje izdelka: vrečka 150 g
6,99 EUR
DODAJ V

Aronija (lat. Aronija melanocarpa) je grmovnica, ki se uvršča med jagodičevje in je bogata s plodovi, ki so, ko dozorijo, skoraj črni. Izvira iz Severne Amerike, kjer so jo gojili že stari Indijanci, ki so v njej prepoznali veliko prehransko vrednost. Dragocene jagode iz ekološke pridelave vsebujejo bogastvo bioaktivnih snovi. Danes jo gojijo tudi v Evropi, vse bolj pa je razširjena tudi pri nas.

V jagodah bio aronije iz Medexa se prepletata skrb za kakovost in spoštljiv odnos do narave. Pridelane so po strogih standardih ekološke pridelave in ustrezno certificirane. Skrbna pridelava in pazljiva predelava jagod bio aronije v skladu s pravili za presna živila in standardi EU omogočata, da se ohranijo vse naravne lastnosti sadja. Jagode bio aronije ohranjajo polnost okusa in aromo, hkrati pa so izjemno hranljive. So dragoceno živilo, ki vas bo napolnilo z energijo, zato jih imejte vedno pri roki.

Posušene jagode bio aronije lahko uživate samostojno ali jih dodate jogurtom, smoothijem in kosmičem. Jagode aronije lahko pomešate z oreščki ali drugim suhim sadjem po vaši izbiri. Uporabite jih lahko tudi pri peki peciva ali pa z njimi okrasite sladice.

Jagode bio aronije so pakirane v embalažo, ki jo lahko ponovno zaprete, tako da ohranijo svojo kakovost tudi po odprtju. Izdelek po odprtju hranite na suhem in hladnem mestu do temperature 20 °C. Zaradi naravnega izvora pridelka lahko pride do nihanj v okusu, videzu in hranilnih vrednostih.

100% sušene jagode aronije iz ekološke pridelave.*

*Kmetijstvo EU. Kontrolira Certisys SI-EKO-03.

Hranilna vrednost Na 100 g
Energijska vrednost 1360 kJ/325 kcal
Maščobe 1 g
od tega:
nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 78 g
od tega:
sladkorji 60 g
Prehranske vlaknine 18 g
Beljakovine 3,2 g
Sol 0,005 g
 

Priljubljeni