-20%
Vsi produkti

Apikompleks® forte, pastile

Z dvojno količino vitamina C iz naravnega vira ter riboflavina (vitamina B2) predstavljajo pastile Apikompleks forte močnejšo obliko Apikompleks bombonov.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: pastile
Pakiranje izdelka: 18 pastil po 2,2 g; neto količina: 39,6 g
4,79 EUR 3,83 EUR
DODAJ V

Z dvema pastilama Apikompleks forte boste zaužili 100% priporočen dnevni vnos vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in 30% priporočen dnevni vnos riboflavina (vitamina B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

Ker ne vsebujejo medu, so primerne za vse, ki se medu izogibate, želeli pa bi zaužiti ostale darove čebeljega panja. Vsebujejo naravno prisotne sladkorje in sladilo.

Zaradi svoje oblike in pakiranja so Apikompleks pastile tako kot bomboni praktične tudi za uporabo zunaj doma, na potovanjih in dopustu.

  • Priporočena dnevna količina za odrasle sta 2 pastili.
  • Otrokom priporočamo 1 pastilo dnevno.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3,5 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 9 dni redne uporabe).

Opozorila:
Prekomerno uživanje izdelka lahko deluje odvajalno. Osebam, alergičnim na propolis, matični mleček ali cvetni prah, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Sladilo: sorbitol, cvetni prah mleti 8 %, uprašen sok acerole (maltodekstrin, naravni vir vitamina C), sredstvo proti sprijemanju: smukec,izvleček propolisa 2,5 %, sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid, liofiliziran matični mleček 1,5 %, naravna aroma in riboflavin (vitamin B2).

Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in dodanih sladkorjev. Vsebuje naravno prisotne sladkorje in sladilo.

Hranilna vrednost* Na 100 g Na priporočeno dnevno količino
(2 pastili = 4,4 g)
% PDV**
Energijska vrednost 1635,9 kJ/385,3 kcal 72 kJ/17 kcal
Beljakovine 1,7 g 0,075 g
Ogljikovi hidrati 91,7 g 4,03 g
od teh:
sladkorji 4,4 g 0,194 g
Maščobe 1,3 g 0,057 g
od teh:
nasičene maščobne kisline: 0,43 g 0,019 g
Prehranska vlaknina 2,1 g 0,092 g
Natrij 0,022 g 0,001 g
Vitamin C 1818,2 mg 80 mg 100
Riboflavin (vitamin B2) 9,5 mg 0,42 mg 30
10 HDA 63,6 mg 2,8 mg
Bioflavonoidi (izraženi kot kavna kislina) 150 mg 6,6 mg
od teh:
galangin in pinocembrin 20,5 mg 0,9 mg

*Hranilna vrednost temelji na analizi živila.
**PDV = priporočen dnevni vnos

Cvetni prah
Cvetni prah ali pelod čebele nabirajo na prašnikih cvetočih rastlin. Nabrani cvetni prah vlažijo s slino, medičino ali z medom iz svojega mednega želodčka, ga zvaljajo v grudice in obdajo s posebno ovojnico. Pelod je proteinsko najbogatejši vir rastline, namenjen njenemu razmnoževanju. Čebelam predstavlja pomemben vir beljakovin in je poleg medu in vode njihova glavna hrana. Vsebuje nujne sestavine za razvoj čebeljega zaroda in je osnovna surovina za proizvodnjo matičnega mlečka, potrebnega za prehrano čebelje matice. Cvetni prah vsebuje poleg beljakovin veliko prostih aminokislin, in sicer kar 20 od 22 naravnih, od tega osem za človeka nujno potrebnih, esencialnih. Znano je, da 100 g cvetnega prahu vsebuje toliko beljakovin kot 500 g govedine ali 7 jajc. Dve veliki žlici cvetnega prahu (30 g) pa popolnoma zadostita dnevni potrebi po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku (Vir: Pedrotti, W. 2003).

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Propolis
Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Na ta način preprečijo njihov razkroj in se tako zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin. Glavne učinkovine propolisa so bioflavonoidi, rastlinska barvila, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi. Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Vitamini
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Riboflavin (vitamin B2) prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

Priljubljeni