Vsi produkti

Apikompleks®, bonboni

Z Apikompleks bomboni imate lahko ves čas pri sebi najboljše iz čebeljega panja.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: bonboni
Pakiranje izdelka: 30 bombonov po 680 mg; neto količina: 20,4 g
3,99 EUR
DODAJ V

Apikompleks bomboni so zaradi svoje oblike praktični za uporabo zunaj doma, na potovanjih in dopustu. Ker ne vsebujejo medu, so primerni za vse, ki se medu iz kakršnega koli razloga izogibate.

Poleg cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka Apikompleks bomboni vsebujejo vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in riboflavin (vitamin B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

S tremi bomboni, kolikor je njihova priporočena dnevna količina, boste zaužili le 7,9 kalorij in telesu zagotovili kar 50 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C.

  • Priporočena dnevna količina za odrasle so 3 bomboni pred jedjo.
  • Otrokom priporočamo 2 bombona dnevno.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 10 dni redne uporabe).

Opozorila:
Prekomerno uživanje izdelka lahko deluje odvajalno. Osebam, alergičnim na propolis, matični mleček ali cvetni prah, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

 sladilo: sorbitol, cvetni prah mleti 38 %, izvleček propolisa 5 %, sredstvo proti sprijemanju: smukec, liofilizirani matični mleček 2,1 %, vitamin C (L-askorbinska kislina), sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid, naravna aroma, riboflavin.
 
Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (3 bonboni = 680 mg) % PDV*
Vitamin C 40 mg 50
Riboflavin (vitamin B2) 0,21 mg 15
Liofilizirani matični mleček 42 mg
Izvleček propolisa (standardiziran na minimalno 3,9 % bioflavonoidov) od tega: galangin in pinocembrin 100 mg
0,9 mg
 
 
*PDV = priporočen dnevni vnos
 
Cvetni prah
Cvetni prah ali pelod čebele nabirajo na prašnikih cvetočih rastlin. Nabrani cvetni prah vlažijo s slino, medičino ali z medom iz svojega mednega želodčka, ga zvaljajo v grudice in obdajo s posebno ovojnico. Pelod je proteinsko najbogatejši vir rastline, namenjen njenemu razmnoževanju. Čebelam predstavlja pomemben vir beljakovin in je poleg medu in vode njihova glavna hrana. Vsebuje nujne sestavine za razvoj čebeljega zaroda in je osnovna surovina za proizvodnjo matičnega mlečka, potrebnega za prehrano čebelje matice. Cvetni prah vsebuje poleg beljakovin veliko prostih aminokislin, in sicer kar 20 od 22 naravnih, od tega osem za človeka nujno potrebnih, esencialnih.

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«.

Propolis
Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Na ta način preprečijo njihov razkroj in se tako zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin. Glavne učinkovine propolisa so bioflavonoidi, rastlinska barvila, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi. Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.
 
Vitamini

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Riboflavin (vitamin B2) prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk.

Priljubljeni